Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Μετωπική επίθεση Ερντογάν κατά των ΗΠΑ

13.08.2018 | 12:34
 Με μπαράζ δηλώσεων των υπουργών του απαντάει ο Ερντογάν στο τελεσίγραφο των ΗΠΑ, με τους Τούρκους ΥΠΕΞ και ΥΠΑΜ να στέλνουν ηχηρά μηνύματα στην Ουάσινγκτον.

Ψυχροπολεμικό πλέον το κλίμα ανάμεσα σε Άγκυρα και Ουάσιγκτον. Μετά το τελεσίγραφο Τραμπ για την απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον και τα οικονομικά μέτρα κατά της Τουρκίας, ο Ερντογάν όχι απλά αγνοεί το τελεσίγραφο αλλά ουσιαστικά απειλεί τις ΗΠΑ ότι θα αλλάξει στρατόπεδο και θα στραφεί προς τη Ρωσία.

Είναι ενδεικτική η δήλωση του Χουλουσί Ακαρ, του Υπουργού Άμυνας της Τουρκίας που δηλώνει πως οι ΗΠΑ αντιτίθενται στη συμμαχία τους με την Τουρκία σε θεμελιώδη ζητήματα ασφάλειας.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου λέει ότι η Τουρκία είναι ανοικτή στη διπλωματία και τη συναίνεση, αλλά δεν θα δεχτεί καμία επιβολή, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι η Άγκυρα περιμένει από την Ουάσιγκτον να παραμείνει πιστή στην συμμαχία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και στην φιλία των δύο χωρών.
Άλλωστε ο ίδιος ο “σουλτάνος” το είπε ξεκάθαρα ότι σε διαφορετική περίπτωση η Άγκυρα θα στραφεί αλλού, εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς τη Ρωσία του Πούτιν.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ