Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Τουρκία μηδενίζει τα χρεη της στο ΔΝΤ!

01.10.2012 | 06:07
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Σε αξιοζήλευτα επίπεδα βρίσκεται η τουρκική οικονομία με την κυβέρνηση Ερντογάν να αποπληρώνει την τελευταία δόση δάνειο και να λέει οριστικό αντίο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η Άγκυρα θα μηδενίσει τις οφειλές της στο ΔΝΤ πληρώνοντας 1.3 δισεκατομμύρια δολάρια τους επόμενους μήνες.
«Το χρέος μας ήταν 23,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτή τη στιγμή χρωστάμε 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια και τον Απρίλιο θα το φτάσουμε στο μηδέν. Τώρα πραγματοποιούμε συνομιλίες τεχνικής φύσης» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία στο συνέδριο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.
Η κυβέρνηση Ερντογάν από το 2008 είχε αρνηθεί νέο δανεισμό από το ΔΝΤ , η Τουρκία είχε ξεκινήσει να λαμβάνει από το 2001. Ο τούρκος πρωθυπουργός δεν ήθελε να έχει δεσμά με τους τεχνοκράτες του ΔΝΤ καθώς πίστευε πως εφαρμόζουν λάθος συνταγές.
Από τότε η Άγκυρα ξεπληρώνει κανονικά τα χρέη της και τους επόμενους μήνες θα έχει μηδενίσει όλες τι οφειλές της. Από την ημέρα που η Τουρκία έσπασε τα δεσμά της με το ΔΝΤ ,παρουσιάζει εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης και το 2010 και το 2011 ήταν η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη οικονομία του κόσμους μετά την Κίνα.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ