Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Νέες εκκαθαρίσεις στο στράτευμα, ενώ ο Ερντογάν επισκέπτεται την Βρετανία

14.05.2018 | 15:38
Μπορεί ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν να βρίσκεται στην Βρετανία σε επίσημη επίσκεψη, οι διώξεις στην Τουρκία συνεχίζονται.

Τουλάχιστον 46 συλλήψεις έλαβαν χώραν στις 14 Μαΐου κατά τη διάρκεια ταυτόχρονων επιδρομών της αστυνομίας σε 15 επαρχίες, υπόπτων με συνδέσεις με το δίκτυο Gülen, σύμφωνα με μια πηγή δικαστικών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν ύστερα από εντάλματα που εξέδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Άγκυρας για 86 ύποπτους του δικτύου, τους οποίους χαρακτήρισαν οι τουρκικές αρχές ως Γκιουλενιστές (FETÖ), μεταξύ αυτών οι 25 είναι εν ενεργεία συνταγματάρχες και οι 47 παυθέντες συνταγματάρχες της τουρκικής διοίκησης χερσαίων δυνάμεων, δήλωσε η πηγή, που μίλησε υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας λόγω περιορισμών στην ομιλία στα μέσα ενημέρωσης.

Έχουν εκδοθεί άλλα 14 εντάλματα σύλληψης στην επαρχία Μπολού της Μαύρης Θάλασσας για δύο παυθέντες δασκάλους και 12 φοιτητές και αποφοίτους του Πανεπιστημίου Abant İzzet Baysal.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Μπολού εξέδωσε τα εντάλματα, αφού οι ύποπτοι κατηγορήθηκαν ότι χρησιμοποίησαν το ByLock, μια κρυπτογραφημένη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα φέρονται ότι χρησιμοποιούν τα μέλη της FETÖ.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις για την σύλληψη των υπολοίπων υπόπτων συνεχίζονται, ανέφερε η πηγή.

Η FETÖ και ο αρχηγός της με έδρα τις Η.Π.Α. Fetullah Gülen πιστεύεται ότι έχουν ενορχηστρώσει το αποτυχημένο πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου 2016, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 250 άνθρωποι και σχεδόν 2.200 να τραυματιστούν.

Πηγή Hurriyet.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ