Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

H Τουρκία θα κατασκευάσει επιβατικό αεροσκάφος

04.09.2013 | 12:33
 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης για την κατασκευή τουρκικού επιβατικού αεροσκάφους ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της γειτονικής χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο τούρκος υπουργός ανακοίνωσε πως η σχετική απόφαση για την ανάπτυξη της τεχνολογίας για την κατασκευή του τουρκικού αεροσκάφους έχει ηδη ληφθεί από το υπουργικό συμβούλιο. « Το συγκεκριμένο αεροσκάφος θα έχει δυνατότητα μεταφοράς 6-120 επιβατών και ο χρόνος πτήσης του υπολογίζεται σε περίπου 3 ώρες. Στόχος είναι το συγκεκριμένο αεροσκάφος να πετά σε όλη την Τουρκία και σε δεκάδες άλλες χώρες της περιοχής» δήλωσε ο Γιλντιρίμ.

Ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε πως η Τουρκία τα τελευταία 10 χρόνια έχει πληρώσει 18 δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά αεροσκαφών και ανταλλακτικών. « Για να μειώσουμε το εμπορικό μας έλλειμμα πρέπει να αναπτύξουμε την κατασκευή αεροσκαφών και των δορυφόρων μας» δήλωσε ο Γιλντιρίμ.

Δεν έχει ανακοινωθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα είναι έτοιμο το νέο επιβατικό αεροσκάφος της Τουρκίας όμως ειδικοί αναφέρουν πως θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 χρόνια για την κατασκευή του.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ