Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Toυρκία: Θα παράγει "εθνικό δακρυγόνο"!

29.09.2013 | 11:46
 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Η Τουρκία ετοιμάζεται να παράγει το δικό της «εθνικό δακρυγόνο»!. Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο θέμα της Ηürriyet η Διεύθυνση Ασφάλειας της Τουρκίας πήρε την έγκριση του Ερευνητικού Ινστιτούτου της Τουρκίας το οποίο τόνισε πως στην Τουρκία υπάρχουν οι υποδομές για την παραγωγή δακρυγόνων. Έτσι η Διεύθυνση Ασφάλειας τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει συνομιλίες με τις εταιρείες για την παραγωγή του συγκεκιρμένου προϊόντος εντός της χώρας.
Η τουρκική αστυνομία διέθετε απόθεμα δακρυγόνων μέχρι και το 2015 όμως στα γεγονότα του πάρκου Γκεζί τον Ιούνιο οι αστυνομικοί έκαναν υπερβολική χρήση δακρυγόνων με αποτέλεσμα να εξαντληθούν τα αποθέματα. Τον Ιούνιο εισήχθησαν άλλα 150.000 φισίγγια δακρυγόνων τα οποία διανεμήθηκαν σε όλες τις πόλεις. Οι εισαγωγές του έγιναν από τη Μεγάλη Βρετανία και τη Βραζιλία.
Η τουρκική αστυνομία πιθανότατα εξετάζει το ενδεχόμενο της παραγωγής του «εθνικού προϊόντος» μετά το κάλεσμα πολλών ανθρωπιστικών οργανώσεων προς τις χώρες της Ε.Ε να σταματήσουν την πώληση δακρυγόνων στην Τουρκία καθώς υποστηρίζουν πως η αστυνομία στη χώρα αυτή ασκεί υπέρμετρη βία έναντι των διαδηλωτών

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ