Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Toυρκία: Zώνη ελεύθερης κυκλοφορίας Ισλαμικών προϊόντων

26.10.2013 | 10:52
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Οι Τούρκοι αντί της ευρωπαϊκής ζώνης Schengen προτείνουν τη δημιουργία της ζώνης Μουσουλμανικών προϊόντων Helalgen!. Η δήλωση σχετικά με το θέμα αυτό έγινε από τον υπουργός Ε.Ε. της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς!
Ο τούρκος υπουργός τόνισε πως είναι σημαντική η τυποποίηση των προϊόντων τα οποία είναι κατάλληλα για τους Μουσουλμάνους (helal). “Πως μπορούμε να είμαστε αδέλφια όταν τα προϊόντα που τρώει ο ένας δεν τα δέχεται ο άλλος. Πρέπει να υπάρχει μια τυποποίηση μια ένωση των ισλαμικών προϊόντων. Θα πρέπει να δημιουργηθεί μια ζώνη ελεύθερης κυκλοφορίας των ισλαμικών προϊόντων δηλαδή μια “helal Schengen” ή ας το πούμε “helalgen”.
Ο Μπαγίς τόνισε πως η αγορά των κατάλληλων προϊόντων για τους Μουσουλμάνους ξεπερνα τα 1 τρισεκατομμύρια δολάρια και θα πρέπει να υπάρχει μια κοινή τυποποίηση τους για την αποφυγή μελλοντικών προβλημάτων. Εντύπωση πάντως προκάλεσε πως ο τούρκος υπουργός ο οποίος είναι αρμόδιος για τις σχέσεις και τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. ασχολήθηκε με το θέμα αυτό, κάποιοι πάντως τονίζουν πως ενδέχεται η Τουρκία να προσπαθεί να γίνει ο κεντρικός εξαγωγέας των ισλαμικών προϊόντων προς τις χώρες του κόσμου.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ