Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Toύρκικα δάνεια στη Δ.Θράκη και σε όλη την Ελλάδα.

08.01.2013 | 09:12
 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

    Τη σχεδιαζόμενη τουρκική οικονομική διείσδυση στην Ελλάδα αποκαλύπτει με πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα Hürriyet. ‘Eιδικό τουρκικό δάνειο στον Γιώργο’ είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδα η οποία αποκαλύπτει πως η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα έχει δημιουργήσει σχέδιο «οικονομικής ενίσχυσης» της Ελλάδας. Το σχέδιο αυτό παρουσιάστηκε στις ελληνικές αρχές.
    Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό η τουρκική τράπεζα «Ζiraat Bank» η οποία δραστηριοποιείται στη χώρα μας με υποκαταστήματα της στην Αθήνα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή και την Ρόδο θα χορηγήσει 50 εκατομμύρια Ευρώ δάνεια σε σχέδια επιχειρήσεων που θέλουν να κάνουν επενδύσεις.
     Μόνο που σύμφωνα με τον δημοσίευμα η εφαρμογή του σχεδίου θα ξεκινήσει από τη δυτική Θράκη, που αν και σύμφωνα με την Hürriyet τα δάνεια θα χορηγηθούν ανεξαρτήτως σε όλους «χωρίς να υπάρχει διάκριση Τούρκων η Ελλήνων» , είναι ένα παράδειγμα πως προσπαθεί να εκμεταλλευτεί η Τουρκία την κρίση στη χώρα μας για να ενισχύσει οικονομικά τους Μουσουλμάνους της Θράκης.
    Η Ηürriyet γράφει πως το σχέδιο της τουρκικής πρεσβείας το σχέδιο παραδόθηκε προς εξέταση στις ελληνικές αρχέ και οι πρώτες αντιδράσεις που ελήφθησαν «ήταν θετικές»!

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ