Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η τουρκική τηλεοπτική "εισβολή" συνεχίζεται. Νέο "κύμα" τουρκικών σήριαλ

31.10.2012 | 00:31
Νέα ''απόβαση''- διείσδυση στα ελληνικά κανάλια ετοιμάζει η Τουρκία με περισσότερα ''διαπολιτισμικά'' σήριαλ στον ορίζοντα.

Εκτενές ρεπορτάζ της Hurriyet Daily News  αναφέρεται στην επιτυχία - για την Τουρκία- που σημειώνουν οι τουρκικές παραγωγές την ελληνική τηλεόραση.

Παρά τις όποιες αντιδράσεις, είτε από την πλευρά της Εκκλησίας είτε από εκείνη του καλλιτεχνικού κόσμου, γεγονός είναι, γράφει, ότι το ελληνικό κοινό στηρίζει τις τουρκικές σειρές λόγω, δήθεν, ''πολιτιστικών ομοιοτήτων'' των δύο λαών. Οι τούρκοι παραγωγοί φαίνεται ότι έχουν αντιληφθεί την επιρροή που ασκούν τα σήριαλ αυτάκαι  προτίθενται να εντάξουν στα τουρκικά σήριαλ περισσότερο το ελληνικό στοιχείο ούτως ώστε να πετύχουν μεγαλύτερη διείσδυση στην ελληνική αγορά.  Επαναλαμβάνοντας την πετυχημένη, για αυτούς, συνταγή που είχαν ακολουθήσει το 2005 στα «Σύνορα της Αγάπης» φέτος αρχίζει να προβάλλεται η σειρά «Δύο όχθες, ένας Ισμαήλ» με τη συμμετοχή γνωστών ελλήνων ηθοποιών.

Η εφημερίδα γράφει συγκεκριμένα ότι η πρωτοφανής δημοτικότητα της τουρκικής τηλεοπτικής σειράς «Yabancı Damat» (προβλήθηκε ως «Τα ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ" στην Ελλάδα), η οποία περιέχει μια ''διαπολιτισμική'' ερωτική σχέση με πρόσωπα από Ελλαδα και Τουρκία, φαίνεται να  ανοιξε το δρόμο για ...πιο ''διαπολιτισμικής ιστορίες'' στην τηλεόραση.Ετσι οι τουρκοι παραγωγοί αποφάσισαν να βάλουν ''περισσότερο ''ελληνικό στοιχείο  και περισσότερους ελληνικούς χαρακτ'ηρες για να αποκτήσουν και άλλη πελατεία....

''Οι Έλληνες μαθαίνουν τουρκικά παρακολουθώντας τηλεοπτικές σειρές," ήταν ο τίτλος ενός πρόσφατου άρθρου στο Hürriyet Daily News, αναφερόμενος στην αυξανόμενη δημοτικότητα των τουρκικών σειρά στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Το ιστορικό δράμα γύρω από τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή,και η «Sila» ήταν οι πιο δημοφιλής σειρά στην Ελλάδα αυτό το φθινόπωρο, γράφει. Άλλη ένδειξη από τη δημοτικότητα των τουρκικών σειρά στην γειτονική χώρα είναι οι δεκάδες σελίδες στο Facebook και ομάδες με ονόματα όπως "Έλληνες οπαδοί της τουρκικής σειράς" ή "τουρκική σειρά στην ελληνική τηλεόραση με φωτογραφίες των πρωταγωνιστών.Ακόμα αναφέρεται στις αντιδράσεις του Μητροπολίτη Ανθιμου και της ηθοποιού Νικολέτας Καρρά που έστειλε,λέει, ένα οργισμένο μήνυμα στο Twitter τον περασμένο μήνα για τα ελληνικά κανάλιασχετικά με  τη μετάδοση τουρκικής σειράς, αντί ελληνικής ή της Κύπρου.

Η δημοτικότητα του «Sila» ήταν το αντικείμενο της οργής της Καρρά. "'Sila» το πρωί, «Sila» το απόγευμα. 24 ώρες 'Sila' ώρες την ημέρα. Φτάνει πια!Έχουμε κάνει τόσες πολλές παραγωγές  στην Ελλάδα και την Κύπρο. Γιατί δεν δείχνουν αυτές;έγραφε  το μήνυμά της ατο Twitter.
.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ