Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκικές Εκλογές 2018: Άνοιξαν οι κάλπες για τους Τούρκους του εξωτερικού

08.06.2018 | 11:45
 Οι Τούρκοι που ζούσαν στο εξωτερικό Πέμπτη άρχισαν να ψηφίζουν από την Πέμπτη, 07 Ιουνίου, στις τουρκικές προξενικές αποστολές για να συμμετάσχουν στις προεδρικές και γενικές εκλογές της Τουρκίας, με τη Γερμανία, την Αυστρία και τη Γαλλία μεταξύ των πρώτων χωρών της Ευρώπης όπου άρχισε η διαδικασία.

Ημέρα εκλογών στην Τουρκία είναι στις 24 Ιουνίου.

Στη Γερμανία, η οποία έχει τη μεγαλύτερη τουρκική διασπορά στην Ευρώπη, 1,4 εκατομμύρια ψηφοφόροι έχουν δικαίωμα ψήφου στα προξενεία, αλλά και διάφορα εκλογικά κέντρα σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι τις 19 Ιουνίου.

Στη Γαλλία, περίπου 340.000 Τούρκοι πολίτες ψήφισαν την Πέμπτη στο Γενικό Προξενείο του Παρισιού, του Μπορντό, της Λυών, της Μασσαλίας, της Νάντης και του Στρασβούργου.

Στην Αυστρία, περισσότεροι από 105.000 ψηφοφόροι θα καταθέσουν τις ψήφους τους στα γενικά προξενεία στη Βιέννη, στο Bregenz και στο Σάλτσμπουργκ.

Συνολικά οι Τούρκοι που διαμένουν στο εξωτερικό και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού, θα ξεκινήσουν να ψηφίζουν από τις 7 Ιουνίου μεχρι και μέχρι τις 19 Ιουνίου στα εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν σε 60 χώρες και 123 διπλωματικές αρχές του εξωτερικού.Στους μεθοριακούς σταθμούς η διαδικασία της ψηφοφορίας θα ξεκινήσει στις 7 Ιουνίου και θα λάβει τέλος στις 24 Ιουνίου.

Στις 16-17 Ιουνίου ψηφίζουν οι Τούρκοι πολίτες που ζουν στην Ελλάδα. για τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην γειτονική χώρα και οι οποίες έχουν προκηρυχθεί να διεξαχθούν στις 24 Ιουνίου.

Πηγή Anadolu

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ