Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκικές Εκλογές 2018: Μύδροι του AKP κατά της "δημοκρατικά ελλιπούς" Γερμανίας

23.05.2018 | 14:18
Η Τουρκία κατηγορεί την Γερμανία για ύπαρξη δημοκρατικού ελλείμματος, εξαιτίας την άρνησης του Βερολίνου να επιτρέψει την διεξαγωγή προεκλογικών συγκεντρώσεων στην χώρα.

Η Γερμανία κατέδειξε ένα «δημοκρατικό έλλειμμα» αρνούμενη στους τούρκους πολιτικούς αξιωματούχους την άδεια να πραγματοποιήσουν προεκλογική εκστρατεία στο γερμανικό έδαφος για τις τουρκικές εκλογές του Ιουνίου, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος AKP σε σημερινή συνέντευξή του.

«Τρία εκατομμύρια τούρκοι πολίτες ζουν στη Γερμανία, από τους οποίους 1,5 εκατομμύριο έχουν δικαίωμα ψήφου. Είναι άραγε σωστό η Γερμανία να περιορίζει το δικαίωμά τους να ενημερωθούν πριν από την ψηφοφορία;», δήλωσε ο Χαγιατί Γιαζιτζί στη συνέντευξη αυτή στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Η Γερμανία και άλλες χώρες, όπως η Αυστρία και η Ολλανδία, έκαναν γνωστό πως δεν επιθυμούν την πραγματοποίηση τουρκικών προεκλογικών συγκεντρώσεων στο έδαφός τους ενόψει των βουλευτικών και των προεδρικών εκλογών της 24ης Ιουνίου.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ηγείται επίσης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και είναι υποψήφιος για να επανεκλεγεί, πραγματοποίησε πρόσφατα μεγάλη συγκέντρωση στο Σαράγεβο, η οποία απευθυνόταν στην τουρκική διασπορά στην Ευρώπη.

«Δεν είναι παρά κακή δικαιολογία, όταν οι γερμανοί φίλοι μας μάς λένε ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια αυτών των συγκεντρώσεων», συνεχίζει ο δεύτερος στην ιεραρχία του AKP. «Γι' αυτό πιστεύω πως στους γερμανούς φίλους μας υπάρχουν δημοκρατικά ελλείμματα», επιμένει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Expatica.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ