Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκική πρόκληση με υπέρπτηση στη Μεγίστη 8 λεπτά μετά την αναχώρηση Καμμένου

20.12.2018 | 09:03
Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου κατά τις οποίες ανακοίνωσε την ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ από την νήσο Μεγίστη, η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία απάντησε παραβιάζοντας το FIR Αθηνών και πραγματοποιώντας υπέρπτηση πάνω από το Ελληνικό νησί.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, σχηματισμός 2 τουρκικών μαχητικών F-16 εισήλθε στις 08:42πμ στο FIR Αθηνών και την 08:43πμ εκτέλεσε υπέρπτηση άνωθεν της νήσου Μεγίστη σε ύψος 4,000 FT εξερχόμενος του FIR Αθηνών στις 08:44πμ.

Τα τουρκικά F-16 πέταξαν στο ακριτικό νησί μόλις οκτώ λεπτά μετά την αναχώρηση του Πάνου Καμμένου από το Καστελόριζο με ελικόπτερο για την Αθήνα. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει έντονη τουρκική δραστηριότητα η οποία παρακολουθείται στενά από την ελληνική πλευρά.

Εχθές από το Καστελόριζο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, εξέπεμψε αυστηρό μήνυμα προς τη γείτονα: κατά την επίσκεψή του στη ΔΑΝ Μεγίστης, απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό: "Εκείνος που δεν θα σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα θα συντριβεί. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, να υπερασπιστούμε τους βωμούς και τις εστίες μας."

Αυστηρή προειδοποίηση, για την κόκκινη γραμμή των ελληνικών ΕΔ, απηύθυνε και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης: «Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα, θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση». 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ