Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο τουρκικός στρατός υποκλίθηκε στην ισλαμική μαντίλα!

30.10.2012 | 12:12
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
     
Έπεσε και το τελευταίο «κάστρο» της τουρκικής δημοκρατίας κατά της ισλαμικής μαντίλας. Ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Νετζνέτ Οζέλ συνοδευόμενος με τη σύζυγο του χαιρέτησε και υποκλίθηκε στην μαντιλοφορούσα σύζυγο του Αμπντουλάχ Γκιουλ, στο προεδρικό μέγαρο Τσάνκαγια.
Ο Γκιουλ όπως κάθε χρόνο υποδέχθηκε τους καλεσμένους του με αφορμή την 89η επέτειο της Τουρκικής Δημοκρατίας. Μόνο που μέχρι φέτος πραγματοποιούνταν δυο εκδηλώσεις. Στην πρώτη ο Γκιουλ υποδέχονταν τους κρατικούς λειτουργούς. Εκεί λόγω της μαντίλας της Χαγρουνισά Γκιουλ, η σύζυγος του δεν συμμετείχε. Οι στρατηγοί δεν ανέχονταν να βλέπουν τη μαντίλα μέσα στο προεδρικό μέγαρο. Στη δεύτερη εκδήλωση για τους δημοσιογράφους και επιχειρηματίες η σύζυγος του Γκιουλ υποδέχονταν τους καλεσμένους.

     
     
Φέτος ο τούρκος πρόεδρος έσπασε και αυτό το ταμπού με τον στρατηγό Οζέλ και όλους τους άλλους αρχηγούς να χαιρετούν την μαντιλοφορούσα Χαγρινουσά Γκουλ και να αποδέχονται πια την ισλαμική μαντίλα ακόμη και στο ανώτερο αξίωμα του Κεμαλικού κράτους.
Αυτή είναι η εικόνα της υπεροχής του συστήματος της κυβέρνησης Ερντογάν και του συστήματος του Γκιουλ έναντι του στρατού που τόσο τους έχει καταπολεμήσει. Και οι δυο "πρώτες κυρίες" του τουρκικού πρωτοκόλλου η Εμινέ Εντογάν και η Χαγρουνισά Γκιουλ φορούν την μαντίλα.Οτι δεν ήθελε να δει ο ιδρυτής της Τουρκίας Κεμάλ Ατατούρκ που είχε απαγορεύσει την μαντίλα. Με τον τουρκικό στρατό να είναι "θεματοφύλακας" των αρχων του.

Ισως η φωτογραφία αυτή είναι και η υπογραφή του τέλους του «κοσμικού κράτους».
   
   
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΟΥΡΚΙΑ:Μαντήλες και στρατηγοί για πρώτη φορά μαζί στο προεδρικό μέγαρο

Οι Τούρκοι δεν ακούν τον Ερντογάν και γεννούν λιγότερο

Ο Ερντογάν βάζει τη μαντήλα στο τουρκικό δημόσιο!

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ