Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tουρκικός Τύπος: "Mia kalimera" (σ.σ ελληνικός τίτλος)

05.03.2013 | 10:28
 
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ελληνικό πρωτοσέλιδο έχει η σημερινή εφημερίδα Vatan με τίτλο "Mia kalimera", (Μια καλή μέρα), Η τουρκική εφημερίδα που γράφει «από τις σκυλομαχίες στο Αιγαίο στη στρατηγική συνεργασία. Η Ελλάδα και η Τουρκία υπέγραψαν 25 συμφωνίες, συνεδρίασε κοινό υπουργικό συμβούλιο . Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε «σήμερα είναι μια καλή μέρα για τις σχέσεις των δυο χωρών».


Δυο θέματα που αφορούν την Ελλάδα έχει στο πρωτοσέλιδο της η Hürriyet. «Κλείστε το Λαύριο δώστε μας τους τρομοκράτες» είναι ο τίτλος της Hürriyet. H τουρκική εφημερίδα γράφει πως « ο Ερντογάν έδωσε τα ονόματα , τις φωτογραφίες από τις εκπαιδεύσεις των τρομοκρατών στο Λαύριο και ζήτησε τη σύλληψη και την παράδοση τους». Ο δεύτερος τίτλος της ίδιας εφημερίδας είναι «αγόρασε 6 ελληνικά νησιά, ο εμίρης του Κατάρ πλήρωσε 8.4 εκατομμύρια Ευρώ».

«Κοινά βήματα με τη γειτονική χώρα κατά της τρομοκρατίας» είναι ο τίτλος της Sabah. H τουρκική εφημερίδα γράφει πως στη συνάντηση της Κωνσταντινούπολης «ο Σαμαράς και ο Ερντογάν έδωσαν μήνυμα συνεργασίας και αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.» Η ίδια εφημερίδα αναφέρει « οι Έλληνες δημοσιογράφοι μέχρι τις 5 το απόγευμα δεν έστελναν ειδήσεις για τη συνάντηση λόγω της στάσης εργασίας».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ