Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Toύρκος δικαστής θεωρεί "όπλο" το δακρυγόνο

26.07.2013 | 13:13
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Τουρκικό δικαστήριο θεώρησε ως «όπλα» τα δακρυγόνα που χρησιμοποιεί η αστυνομία στη γειτονική χώρα.
Ο δικαστής της πόλης της Γιάλοβας είχε αναλάβει να δικάσει την υπόθεση του θανάτου του διαδηλωτή Τσαγιάν Μπιρμπέν ο οποίος είχε πεθάνει μετά από επέμβαση της αστυνομίας. Ο Τσαγιάν Μπιρμπέν πέθανε απο ασφυξία  τον Μαϊο του 2012 όταν προσπάθησε να επέμβει σε συμπλοκή κάποιων νεαρών και προσπάθησε να τους εμποδίσει. Όμως οι αστυνομικοί που είχαν φτάσει ηδη προσπαθούσαν να απομακρύνουν τον κόσμο με δακρυγόνα.

Ο Τσαγιάν είχε προειδοποίησει του αστυνομικούς πως έχει άσθμα, όμως οι αστυνομικοί δεν θέλησαν να ακούσουν την προειδοποίηση και του έσφιξαν στο πρόσωπο δακρυγόνα.

Το κατηγορητήριο εναντίον των αστυνομικών αναφέρει « δολοφονία πολίτη με όπλο». Ο δικαστής θεωρεί πως υπάρχει πρόθεση και ζητά 12 έτη κάθειρξης για τους αστυνομικούς που χρησιμοποίησαν τα δακρυγόνα και έστειλε τον φάκελο της υπόθεσης στο τμήμα βαριών αδικημάτων.
Αν η ποινή οριστικοποιηθεί τότε μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο για τη χρήση των δακρυγόνων στα επεισόδια που συγκλόνισαν την Τουρκία με αφορμή το πάρκο Γκεζί όπου τούρκοι αστυνομικοί είχαν κάνει χρήση δεκάδων χιλιάδων δακρυγόνων με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 5 άνθρωποι να τυφλωθούν άλλοι 11 και να τραυματιστούν 8000 διαδηλωτές!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πλήγμα στον τουρκικό τουρισμό οι διαδηλώσεις 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ