Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τραβάει το σχοινί η Άγκυρα: Βγάζει υποβρύχια στην Ανατολική Μεσόγειο

20.03.2018 | 08:26
Τραβάει το σχοινί η Άγκυρα στην Ανατολική Μεσόγειο μετα απο ανακοίνωση του Τουρκικού Επιτελείου οτι θα αναβαθμίσει την παρουσία του τουρκικού ναυτικού στην Μεσόγειο.  

Ειδικότερα ανακοίνωσε την συμμετοχή υποβρυχίων στην "Επιχείρηση Ασπίδα της Μεσογείου" η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2017. Σκοπός της επιχειρήσης ειναι να προασπίσει τα συμφέροντα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Το Τουρκικό Επιτελείο ανακοίνωσε τη συμμετοχή δύο κορβετών και δύο υποβρυχίων για την προστασία των τουρκικών συμφερόντων στην ανατολική Μεσόγειο.


Στη Λεμεσό το αμφίβιο σκάφος Iwo Jima

Αξιοσημείωτο ειναι το γεγονός οτι χθες στην Κύπρο έδεσε το αμερικανικό «Iwo Jima».Το εντυπωσιακό αμφίβιο σκάφος Iwo Jima κατέπλευσε χθες στο λιμάνι Λεμεσού για ανεφοδιασμό και ανάπαυση του πληρώματος σύμφωνα με το ανακοινωθέν. Το Iwo Jima είναι ένα σκάφος υποστήριξης αμφιβίων επιχειρήσεων κλάσης "Wasp". 

ΑΟΖ: Στη Κύπρο και το δεύτερο ερευνητικό σκάφος της ExxonMobil

Η παρουσία των δυο ερευνητικών της ExxonMobil στην περιοχή δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Αδεια για παραμονή μέχρι τις είκοσι-τέσσερις Μαρτίου, ζήτησε το ερευνητικό σκάφος Ocean Investigator, του αμερικανικού κολοσσού EXXON MOBIL, το οποίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Λεμεσού. Το ερευνητικό σκάφος θα διενεργήσει περιβαλλοντικές έρευνες στο τεμάχιο δέκα της κυπριακής ΑΟΖ, ενόψει της γεώτρησης, η οποία προγραμματίζεται το δεύτερο εξάμηνο του 2018.
Το ερευνητικό πλοίο της ExxonMobil, «Med Surveyor», έφτασε την Κυριακή στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, όπου αναμένεται να πραγματοποιήσει εντατικές έρευνες ελπίζοντας να εντοπίσει εστίες φυσικού αερίου. Το ερευνητικό σκάφος της αμερικανικής εταιρείας ήταν στο λιμάνι Λεμεσού από την Πέμπτη και ήδη βρίσκεται στο οικόπεδο 10.
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ