Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Τραμπ: ''Άθλια'' και ''Απαράδεκτη'' η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Νότια Κορέα

28.04.2017 | 09:03
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στο Reuters ότι είτε θα επαναδιαπραγματευτεί είτε θα καταργήσει μία “άθλια” όπως την χαρακτήρισε συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τη Νότια Κορέα, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι η Σεούλ θα πρέπει να καλύψει το οικονομικό κόστος για την ανάπτυξη του αντιπυραυλικού συστήματος THAAD, στο έδαφος της. “Ακόμη και στην περίπτωση που αγοράσουμε το THAAD, η βασική του λειτουργία θα είναι στα χέρια των ΗΠΑ. Έτσι, η αγορά του, αποτελεί μία εξωπραγματική επιλογή. Αυτό αποτέλεσε ζήτημα, όταν εξετάζαμε τις επιλογές μας,” δήλωσε πάντως ο Κιμ Κι-γιανγκ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Γιονσέι της Σεούλ και σύμβουλος του προεδρικού υποψηφίου Μουν.

Στη διάρκεια της συνέντευξης του στο Reuters, ο Τραμπ χαρακτήρισε την πενταετή συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τη Νότια Κορέα ως “απαράδεκτη” τονίζοντας ότι θα επιδιώξει την επαναδιαπραγμάτευση της, μετά την αναθεώρηση της Συμφωνίας για το Ελεύθερο Εμπόριο στη Βόρεια Αμερική (NAFTA) με τον Καναδά και το Μεξικό.

Η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τη Νότια Κορέα (KORUS) είχε βρεθεί στο επίκεντρο σκληρής προεκλογικής κριτικής από τον Τραμπ. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ