Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Τραμπ: Eπιθυμεί να πληρώσει η Νότια Κορέα το πανάκριβο αντιπυραυλικό σύστημα THAAD

28.04.2017 | 08:51
Σε αποκλειστική συνέντευξή του, χθες, στο Reuters ο Τραμπ δήλωσε ότι επιθυμεί η Νότια Κορέα να πληρώσει για το οικονομικής αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων αντιπυραυλικό σύστημα THAAD.

“Ακόμη και στην περίπτωση που αγοράσουμε το THAAD, η βασική του λειτουργία θα είναι στα χέρια των ΗΠΑ. Έτσι, η αγορά του, αποτελεί μία εξωπραγματική επιλογή. Αυτό αποτέλεσε ζήτημα, όταν εξετάζαμε τις επιλογές μας,”
δήλωσε ο Κιμ Κι-γιανγκ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Γιονσέι της Σεούλ και σύμβουλος του προεδρικού υποψηφίου Μουν.

Ένας υψηλόβαθμος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του προεδρικού υποψηφίου της Νότιας Κορέας, Μουν Τζάε-ιν δήλωσε σήμερα ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την οποία η Σεούλ θα πρέπει να πληρώσει για το αντιπυραυλικό σύστημα THAAD, θα μπορούσε να είναι μία “εξωπραγματική επιλογή.”

Σε κάθε περίπτωση, δεν έχει αλλάξει η θέση της Νότιας Κορέας, ότι οι ΗΠΑ θα αναλάβουν το οικονομικό κόστος της ανάπτυξης του αντιπυραυλικού συστήματος THAAD, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας στη Σεούλ.

Η ανακοίνωση αυτή, αποτελεί απάντηση στις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης στο Reuters, εκφράζοντας την επιθυμία να πληρώσει η Νότια Κορέα για το αναφερόμενο πυραυλικό σύστημα.

“Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στις θέσεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ, ότι η κυβέρνησή μας προσφέρει το έδαφος και τις υποδομές υποστήριξης για τη λειτουργία του αντιπυραυλικού συστήματος THAAD και οι ΗΠΑ καλύπτουν το οικονομικό κόστος της ανάπτυξης του συστήματος, της λειτουργίας του, αλλά και της τεχνικής συντήρησής του,” ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΥΠΑΜ στη Σεούλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ