Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Τραμπ: Καταγγέλλει τη Ρωσία και στέλνει αυστηρό μήνυμα στη Βόρεια Κορέα

06.07.2017 | 12:34
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε τη Ρωσία μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά της «αποσταθεροποιητική», στη διάρκεια επίσκεψής του στην Πολωνία, ενώ κάλεσε όλες τις χώρες να δείξουν στη Βόρεια Κορέα ότι υπάρχουν επιπτώσεις για την ''κακή συμπεριφορά της''. 

Στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πολωνό πρωθυπουργό Αντρέι Ντούντα, ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εργάζονται με τους εταίρους τους για να αντιταχθούν «στις ενέργειες της Ρωσίας και της αποσταθεροποιητικής της συμπεριφοράς».

Ο Αμερικανός πρόεδρος διευκρίνισε ότι συνεργάζεται με την Πολωνία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι απειλές από τη Ρωσία.
Ακόμα, σε ό,τι αφορά τη Βόρεια Κορέα, ο Τραμπ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναγκάσει την Πιονγκγιάνγκ να υποστεί «τις συνέπειες», διευκρινίζοντας ότι και ο ίδιος εξετάζει μια «αυστηρή» απάντηση.

«Καλώ όλες τις χώρες να αντιμετωπίσουν αυτή την παγκόσμια απειλή και να δείξουν δημοσίως στη Βόρεια Κορέα ότι υπάρχουν επιπτώσεις για την πολύ, πολύ κακή συμπεριφορά της», τόνισε.

Η Ουάσινγκτον εξετάζει «ιδιαίτερα αυστηρά» μέτρα, εξήγησε ο ίδιος, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές, αλλά ότι η κυβέρνησή του θα εξετάσει τις επόμενες εβδομάδες και μήνες τι θα κάνει με την Βόρεια Κορέα.

Καταλήγοντας ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι έχει έρθει η ώρα οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ να τηρήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Από την πλευρά του ο Ντούντα επεσήμανε ότι πιστεύει πως οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα την ασφάλεια της Πολωνίας.

«Θεωρούμε τους εαυτούς μας πιστούς εταίρους που συνεργάζονται σε πολλά ζητήματα, μεταξύ αυτών και η ασφάλεια», σημείωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ