Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Τραμπ: Μπορείτε να ευχαριστήσετε το Κογκρέσο για τις "επικίνδυνες" σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

04.08.2017 | 00:15

Οι σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας δεν είναι και οι καλύτερες  αυτή την περίοδο  και χθες στις 3 Αυγούστου 2017, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται ότι επέρριψε ευθύνες στο Κογκρέσο σχετικά με την “επικίνδυνη” όπως χαρακτήρισε κατάσταση που επικρατεί μεταξύ των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «πολύ επικίνδυνη» την κατάσταση των σχέσεων με τη Ρωσία και επέρριψε την ευθύνη γι' αυτό στο Κογκρέσο, το οποίο ενίσχυσε τις οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Μόσχας.

«Οι σχέσεις μας με τη Ρωσία βρίσκονται σε ιστορικά και επικίνδυνα πολύ χαμηλό επίπεδο. Μπορείτε να ευχαριστήσετε γι' αυτό το Κογκρέσο, αυτούς τους ίδιους ανθρώπους που αποδεικνύονται ανίκανοι να μας δώσουν μια κάλυψη υγείας», έγραψε σήμερα στο Twitter ο αμερικανός πρόεδρος.

Δείτε το Τweet¨του Ντόναλτ Τραμπ:
Σε κάθε περίπτωση αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αμερικανός ομόλογός του Ρεξ Τίλερσον θα συζητήσουν την τρέχουσα κατάσταση των σχέσεων Μόσχας–Ουάσιγκτον σε μια συνάντηση που θα έχουν την επόμενη εβδομάδα στη Μανίλα, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Τέλος, οι σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας φαίνεται ότι έχουν οξυνθεί ακόμα περισσότερο τόσο σχετικά με ότι αφορά τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας που ενέκριναν οι ΗΠΑ όσο μετά την εντολή που έδωσε το Κρεμλίνο στις ΗΠΑ να μειώσουν το διπλωματικό προσωπικό τους στη Ρωσία κατά 60% περίπου.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ