Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Τραμπ: Δεν έπρεπε να έχει γίνει ποτέ η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν - ΒΙΝΤΕΟ

08.05.2018 | 21:30
Πρώτη δημοσίευση: 2018-05-08 21:23:55
Τελευταία ενημέρωση: 2018-05-08 21:30:55

"Δεν έπρεπε να έχει γίνει ποτέ η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν" είπε ο Τραμπ από το Λευκό Οίκο. Ο Τραμπ ανακοίνωσε οι ΗΠΑ αποχωρούν από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν από το Λευκό Οίκο. " Κατέστησα σαφές ότι δεν θα παραμείνουμε στη συμφωνία αν δε αλλάξει", είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, μεταδίδουν ΒΒC και RT.


Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, αποφάσισε να αποχωρήσει από τη συμφωνία για τα πυρηνικά της Τεχεράνης. Η δημοσιοποίηση της πληροφορίας για αποχώρηση των ΗΠΑ έχει προκαλέσει σύγχυση Ευρώπη, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ νωρίτερα είχε δήλωσε στον Γάλλο ομόλογό του, Εμάνουελ Μακρόν, ότι η Αμερική θα αποσυρθεί από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, σύμφωνα με όσα αναφέρει η New York Times στην ιστοσελίδα της.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τους New York Times η απόφαση Τραμπ απομονώνει τις Ηνωμένες Πολιτείες από τους συμμάχους της και δίνει μεγαλύτερες προσδοκίες στους αντιπάλους της να διαπραγματευθούν με τους Ιρανούς. Οι ΗΠΑ φαίνετα ότι είναι έτοιμες να επαναφέρουν όλες τις κυρώσεις που είχαν αποσύρει με την πυρηνική συμφωνία και να επιβάλουν πρόσθετες οικονομικές κυρώσεις σύμφωνα με το δημοσίευμα.

ΒίντεοΠηγή: RT, BBC

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ