Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τραμπ σε Άσαντ: "Μην επιτεθείς στο Ιντλίμπ"

04.09.2018 | 09:10
Να μην κάνουν επίθεση στην επαρχία Ιντλίμπ καλεί, μέσω twitter, τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ και τους συμμάχους του (Ρωσία, Ιράν) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για ριψοκίνδυνη επίθεση γιατί μπορεί θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων. Η επαρχία Ιντλίμπ ελέγχεται από αντάρτες και τζιχαντιστές και πολλοί θεωρούν πως αν καταφέρει ο Άσαντ να την κερδίσει, αυτό θα σημάνει και το τέλος του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.

«Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ της Συρίας δεν πρέπει (ενεργώντας) ριψοκίνδυνα να επιτεθεί στην επαρχία Ιντλίμπ. Οι Ρώσοι και οι Ιρανοί θα έκαναν ένα τεράστιο ανθρωπιστικό λάθος αν έπαιρναν μέρος σε αυτή τη πιθανή ανθρώπινη τραγωδία. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα μπορούσαν να σκοτωθούν. Μην επιτρέψετε να γίνει!», tweet-αρε ο Τραμπ.


Νωρίτερα τη Δευτέρα, το Ιράν ανέφερε ότι οι τζιχαντιστές και οι αντάρτες πρέπει να «εκκαθαριστούν» από την Ιντλίμπ, καθώς η Τεχεράνη, η Δαμασκός και η Μόσχα συζητούν το πώς θα ανακτήσουν τον τελευταίο εναπομείναντα μεγάλο θύλακα υπό τον έλεγχο οργανώσεων τζιχαντιστών και ανταρτών.

Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις σχεδιάζουν να διεξαγάγουν μια επιχείρηση κατά φάσεις και ήδη περικυκλώνουν τις περιοχές που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί.

Πρόσφατα, η Μόσχα και η Δαμασκός κατήγγειλαν ότι οι αντικαθεστωτικοί σχεδιάζουν να διαπράξουν επίθεση με χημικά όπλα στην Ιντλίμπ και να επιρρίψουν την ευθύνη για αυτή στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, προκειμένου να πυροδοτήσουν μια δυναμική αντίδραση της Δύσης.

Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ