Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν τηλεφωνικά χθες το βράδυ.

10.02.2017 | 08:52
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ συνομίλησαν τηλεφωνικά χθες το βράδυ (τοπική ώρα Ουάσινγκτον) σύμφωνα με υψηλόβαθμο Αμερικανό αξιωματούχο.

Ο Τραμπ συμφώνησε μετά από αίτημα του Κινέζου προέδρου Σι, να τιμήσει την πολιτική της “μιας Κίνας,” σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Στη διάρκεια του εγκάρδιου τηλεφωνήματος, οι δύο πρόεδροι αντάλλαξαν προσκλήσεις, προκειμένου να συναντηθούν προσωπικά, μέσω επίσημων επισκέψεων εκατέρωθεν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο Τραμπ ανέλαβε επίσημα τα προεδρικά του καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου, ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ δεν είναι απαραίτητο ν' ακολουθήσουν την πολιτική της “μιας Κίνας.”

Η πολιτική αυτή, της “μιας Κίνας” σε πρακτικό διπλωματικό επίπεδο σημαίνει ότι η Ουάσιγκτον αναγνωρίζει την επίσημη διπλωματική θέση του Πεκίνου, σύμφωνα με την οποία, η Κίνα έχει κυριαρχικά δικαιώματα έναντι της αυτοδιοικούμενης Ταϊβάν.

Τέλος, διπλωματικές αντιπροσωπείες από τις ΗΠΑ και την Κίνα θα έχουν συνομιλίες και διαπραγματεύσεις σε αρκετά θέματα αμοιβαίου διμερούς ενδιαφέροντος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ