Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Τραμπ: Tι λέει για το διάταγμα που κλείνει τα σύνορα σε ορισμένους πρόσφυγες

30.01.2017 | 09:40
Δεν είναι στόχος του διατάγματος οι μουσουλμάνοι δηλώνει ο Τραμπ, για το σχετικό διάταγμα που υπέγραψε με το οποίο κλείνει τα σύνορα σε ορισμένους μετανάστες και πρόσφυγες από επτά μουσουλμανικές χώρες. Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι το διάταγμα που υπέγραψε και με το οποίο κλείνει τα σύνορα σε ορισμένους πρόσφυγες και ξένους δεν έχει ως στόχο ειδικά τους μουσουλμάνους , την ώρα που αντιμετωπίζει παγκόσμιο κύμα καταδίκης της απόφασής του.

«Για να είναι τα πράγματα ξεκάθαρα, δεν πρόκειται για μία απαγόρευση κατά των μουσουλμάνων, όπως μεταδίδουν λανθασμένα τα μέσα», αναφέρει ο Τραμπ. «Δεν έχει καμία σχέση με τη θρησκεία, αφορά την τρομοκρατία και την ασφάλεια της χώρας μας». 

''Προχειρο'' το διάταγμα για τους μετανάστες του Τραμπ


Ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μπομπ Κόρκερ, επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, είπε χθες πως το προεδρικό διάταγμα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που αφορά τους πρόσφυγες και τη μετανάστευση "εφαρμόστηκε με προχειρότητα", ιδιαίτερα σε όσους έχουν άδεια παραμονής στις Ηνωμένες Πολιτείες ("πράσινη κάρτα").
"Όλοι μοιραζόμαστε την επιθυμία να προστατέψουμε τον αμερικανικό λαό, αλλά το προεδρικό αυτό διάταγμα εφαρμόστηκε με προχειρότητα, ιδιαίτερα όσον αφορά τους κατόχους πράσινης κάρτας", είπε σε δήλωσή του ο Κόρκερ.

"Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει άμεσα τις απαραίτητες τροποποιήσεις, και ελπίζω ότι μετά από διεξοδική εξέταση και εφαρμογή των αναβαθμίσεων ασφάλειας πολλά από τα προγράμματα αυτά θα βελτιωθούν και θα επανεισηχθούν", είπε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ