Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Τρεις μέρες προθεσμία να μας πείτε τι θα κάνετε με το ΣτΕ" - Εξώδικο στον Χαρδούβελη

18.08.2014 | 16:17
Τρεις μέρες προθεσμία στον υπουργό Οικονομικων Γκίκα Χαρδούβελη δίνουν οι στρατιωτικοί της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών. Με εξώδικό τους τον καλούν μέχρι την Πέμπτη να τους ενημερώσει για το πότε και το πως θα εφαρμόσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ,σύμφωνα με την οποία οι αποδοχές τους πρέπει να επιστρέψουν στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2012 και να εισπράξουν και αναδρομικά.

Το εξώδικο προς τον υπουργό Οικονομικών είναι η πρώτη από μια σειρά νομικών ενεργειών που έχουν προγραμματίσει οι στρατιωτικοί. Η αντίδρασή τους πάντα κινούμενη στο πλαίσιο των νόμων και των θεσμών θα κλιμακωθεί . Κι αν κάποιοι υποστηρίξουν “και τι θα βγει μ΄ όλα αυτά” η απάντηση που έχουν οι στρατιωτικοί είναι ότι η προσφυγή στην Δικαιοσύνη της χώρας είναι μονόδρομος. Η άλλη επιλογή είναι η σιωπηρή αποδοχή όσων προγραμματίζονται στα υπουργικά γραφεία και προβλέπουν με απλά λόγια παγίωση των περικοπών που έχουν κριθεί παράνομες από το ΣτΕ.

Οι αντιδράσεις στις ΕΔ μετά από την απόφαση του ΣτΕ και την αδιαφορία της κυβέρνησης να την εφαρμόσει είναι “μη ελεγχόμενες”. Η επιλογή της παραίτησης γίνεται πλέον όλο και ελκυστική για χιλιάδες στρατιωτικούς ,ειδικά μετά και από τις δυσμενείς εξελίξεις στο θέμα των ταμείων και του εφάπαξ. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι τελικά οι μόνοι που δείχνουν να ανησυχούν για το διογκούμενο κύμα φυγής από το στράτευμα είναι οι ίδιοι οι στρατιωτικοί. Η ελπίδα διεκδίκησης των αυτονόητων με την χρήση όλων των ένδικων μέσων που έχουν ακόμη τουλάχιστον οι πολίτες αυτού του κράτους,ίσως να κρατήσουν κάποια στελέχη στην ενέργεια.

Διαβάστε ακόμη:

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σαν "χρυσό χαπάκι" - Πως ψάχνουν τον νέο υπουργό

Η επιτροπή μισθολογίου στρατιωτικών δεν κάνει διακοπές - Έτοιμο σε λίγες μέρες


Οι υπουργοί πάνε για μπάνια οι στρατιωτικοί στα δικαστήρια εναντίον τους

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ