Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρεις πόλεις της Αιγυπτου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

28.01.2013 | 09:31
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Μοχάμεντ Μόρσι, τρεις πόλεις κατά μήκος της Διώρυγας του Σουέζ, όπου, τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν στην πόλη Πόρτ Σάιντ την Κυριακή, κατά την κηδεία των 33 ανθρώπων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο εξαιτίας συγκρούσεων που ξέσπασαν σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Σε διάγγελμά του το Σάββατο ο Μόρσι εξήγγειλε την απαγόρευση της κυκλοφορίας που θα ισχύσει από τη Δευτέρα στο Πόρτ Σάιντ, την Ισμαηλία και το Σουέζ. Παράλληλα, κάλεσε τους ηγέτες της αντιπολίτευσης σε εθνικό διάλογο προκειμένου να βρεθεί μια λύση για την αποκατάσταση της ειρήνης στη χώρα.

Συνολικά 49 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την Πέμπτη, ενώ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, οι αντίπαλοι του Μόρσι κάνουν έκκληση για περαιτέρω κινητοποιήσεις τη Δευτέρα.

Εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης δήλωσε ότι συμφωνεί με τη στάση του προέδρου για αποκατάσταση της ασφάλειας στη χώρα, ενώ ζήτησε να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την πρόταση εθνικού διαλόγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αίγυπτος: 32 νεκροί στο Πορτ Σάιντ

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Από τη στρατιωτική στη θρησκευτική δικτατορία;


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ