Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρεις Τούρκοι νεκροί στο Αφγανιστάν

02.06.2014 | 16:15
Τρεις μηχανικοί σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί και δυο τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένη μοτοσικλέτα που έγινε σε ανατολική περιοχή του Αφγανιστάν, κοντά στο Πακιστάν. Oı νεκροί μηχανικοί και ο ένας από τους τραυματίες είναι Τουρκοι και συμμετείχαν σε κατασκευαστικά έργα στην περιοχή Νανγκαχάρ.Το πέμπτο θύμα της επίθεσης είναι ένα παιδί.
 
Η εθνικότητα των θυμάτων επιβεβαιώθηκε από επίσημη τουρκική πηγή, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ενώ αναφερεται και σε τουρκικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ.
Ο καμικάζι ανατίναξε την παγιδευμένη με εκρηκτικά μηχανή του πέφτοντας επάνω σε μίνιμπας, που μετέφερε προσωπικό τουρκικής κατασκευαστικής εταιρίας στην εργασία τους, κοντά σε κτήριο της αστυνομίας, στο Τζαλαλαμπάντ. 
Ανάληψη ευθύνης δεν υπάρχει ωστόσο οι επιθέσεις αυτοκτονίας είναι το κατ΄εξοχήν όπλο των Ταλιμπάν, οι οποίοι εξαπέλυσαν στις 12 Μαΐου την εαρινή τους επίθεση, ανάμεσα στους δύο γύρους των προεδρικών εκλογών για την εκλογή του διαδόχου του προέδρου του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι.
Αν και δεν κατόρθωσαν να παρεμποδίσουν τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας του πρώτου γύρου, είναι πιθανόν να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να πλήξουν τη δεύτερη ψηφοφορία στις 14 Ιουνίου.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ