Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

NATO

Trident Juncture 2015: Νατοϊκή άσκηση με 3000 πεζοναύτες - 70 πολεμικά πλοία

23.10.2015 | 15:21
Περισσότερα από 70 πλοία και υποβρύχια, αεροσκάφη θαλάσσιας περιπολίας και 3.000 πεζοναύτες βρίσκονται στην Μεσόγειο και στον Ανατολικό Ατλαντικό Ωκεανό. Η ναυτική άσκηση (Combat Enhancement Training and Force Integration) γίνεται στα πλαίσια της Άσκησης TRIDENT 2015, η μεγαλύτερη και ίσως πιο φιλόδοξη άσκηση του ΝΑΤΟ απο το 2002.

Δεκαεννέα μέλη του ΝΑΤΟ λαμβάνουν μέρος στην Ναυτική άσκηση, όπως το Βέλγιο, η Βουλγαρία, ο Καναδάς, η Δανία, η Εσθονία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Λετονία, η Λιθουανία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Κατά τη διάρκεια της άσκησης, μονάδες και προσωπικό θα διεξαγουν επιχειρήσεις απο διάφορες περιοχές, μεταξύ άλλων, Rota (ESP), Σαραγόσα (ESP), Pinheiro da Cruz (PRT), Σιέρα Retin (ESP) Alvarez De Sotomayor (ESP), Capo Teulada (ITA), Τροία (PRT) και HQ MarCom (GBE).

“Οι Ναυτικές Δυνάμεις του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζουν ενα εξελισσόμενο περιβάλλον ασφαλείας με συνεχείς αναδυόμενες προκλήσεις” δήλωσε ο Αντιναύαρχος Κλάιβ Τζόνστοουν, Διοικητής της Ναυτικής Διοικησης του ΝΑΤΟ. "Πρέπει να συνεργαστούμε για να ενισχύσουμε την ετοιμότητα μας και να τεστάρουμε την ευελιξία μας, η άσκηση Trident Juncture μας δίνει την ιδανική ευκαιρία να αμφισβητήσουμε τις ικανότητες μας για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε με ενα καλα συντονισμένο και αποτελεσματικό τρόπο σε πολύπλοκες και πολυδιάστατες απειλές.”

Η άσκηση έχει σχεδιαστεί να είναι υψηλής ορατότητας, καθώς ειναι και μια μεγάλη ευκαιρία εκπαίδευσης για τους συμμετέχοντες αφου υπερβαίνει τις δυνάμεις διαθέσιμες στις περισσότερες εθνικές ασκήσεις.Στα πλαίσια της άσκησης δοκιμάζονται διάφοροι τομείς όπως η Αμφίβια εκφόρτωση, Επιχειρήσεις Ειδικών Δυνάμεων (SOF),  Εξορμήσεις αεροσκάφων θαλάσσιας περιπολίας και ο Υποβρύχιος πόλεμος.

Τουλάχιστον 20 "εχθρικά" πλοία (Opposition Force - OPFOR), αλλα και αεροσκάφη και υποβρύχια λαμβάνουν μερος σε άσκηση προσομοίωσης ενάντια στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Η προσομοίωση λαμβάνει χώρα σε θαλάσσια περιοχή τεράστιας κλίμακας - στη Μεσόγειο Θάλασσα και στον ανατολικό Ατλαντικό Ωκεανό.

«Για να παρέχει η Συμμαχία αποτελεσματική συλλογική άμυνα σε περίοδο κρίσης, οι ναυτικές δυνάμεις μας πρέπει να είναι σε θέση να
συνεργάζονται αρμονικά με τις άλλες ναυτικές δυνάμεις, αλλα και με τους εναέριους και χερσαίους τομείς " δήλωσε ο Αντιναύαρχος Τζόνστον. “Η Trident Juncture θα προσφέρει στις ένοπλες δυνάμεις μας το πιο σύνθετο τεστ διαλειτουργικότητας σε ενα κοινό πολυεθνικό περιβάλλον. Κάτι που η Συμμαχία εχει να δει για περισσότερο απο δέκα χρόνια "

Το συγκεκριμένο κομμάτι της Trident θα λήξει στις 29 Οκτωβρίου. 

NATO

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ