Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Army Culture

Τριήρης, τακτικές και Επιχειρησιακό Περιβάλλον - ΒΙΝΤΕΟ

28.09.2016 | 09:27
 Το βιβλίο της Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου "Τριήρης, τακτικές και Επιχειρησιακό Περιβάλλον", που εκδόθηκε από την υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού, παρουσιάζεται αύριο Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο "Θ/Κ Αβέρωφ".

Ομιλητές θα είναι ο Πλοίαρχος Λ. Τσιαντούλας, διευθυντής της υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού, ο καθηγητής γεωπολιτικής Ιωάννης Μάζης και η συγγραφέας και ερευνήτρια Ναυτικής ιστορίας Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου.
Ποια είναι η συγγραφέας

Η Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου, γεννήθηκε και ζει στην Πόλη των Αθηνών. Σπούδασε ψυχολογία και ιστορία.

Είναι ναυτικός του Ε.Ν. κι εξειδικεύεται σε μελέτες σχετικά με την ναυτιλία στην αρχαία Ελλάδα (εμπορικό / πολεμικό ναυτικό, στρατηγική και ανάλυση ναυτικών επιχειρήσεων). Ανέπτυξε αξιόλογη συγγραφική δραστηριότητα, δημοσιεύοντας βιβλία, άρθρα, μονογραφίες και αναλύσεις σε περιοδικά (ιστορικά /εκδ. ΓΕΝ). 

Πραγματοποιεί ομιλίες και διαλέξεις για την ναυτιλία και τον ναυτικό πόλεμο στην αρχαιότητα, ενώ διδάσκει Ναυτιλία και Ναυτική Ιστορία στην Ελληνική Ακαδημία Ναυσιπλοΐας, Ναυτικών Τεχνών & Αθλημάτων Ν.Ο.ΑΜ., έχοντας επιμεληθεί και συγγράψει ειδικά εγχειρίδια για τους μαθητές της σχολής.

Είναι  μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ., του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος και του Society for Naval Research, London.

Είναι παντρεμένη με τον δημοσιογράφο & αμυντικό αναλυτή Ιωάννη Σ. Θεοδωράτο κι έχουν μία κόρη. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ