Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Τρίκαλα: Nέες θεματικές ενότητες στο στρατιωτικό μουσείο της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών εγκαινιάστηκαν σή

23.04.2018 | 15:50
Τρεις νέες θεματικές ενότητες του στρατιωτικού μουσείου της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών που βρίσκεται στα Τρίκαλα, εγκαινιάστηκαν σήμερα το μεσημέρι όπου παρέστησαν οι θρησκευτικές και πολιτικές αρχές της πόλης των Τρικάλων και πλήθος κόσμου. Με την υποστήριξη του ΥΠΕΘΑ, το ΓΕΣ ξεκίνησε τις εργασίες κατασκευής του Μουσείου, το οποίο εγκαινιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2016.

Το Μουσείο περιλαμβάνει τέσσερις αίθουσες, εκ των οποίων οι δύο είναι αφιερωμένες στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών και οι άλλες δύο στο 5ο Σύνταγμα Πεζικού, το οποίο ήταν εγκατεστημένο στο χώρο που βρίσκεται σήμερα η Σχολή και το οποίο συμμετείχε στους αγώνες του Έθνους με αποκορύφωση την εποποιία του Υψώματος 731, το Μάρτιο του 1941.

Στο πλαίσιο της ανάδειξης της ένδοξης ιστορίας των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και εκτός των συνόρων της πατρίδας μας, διαμορφώθηκαν στο χώρο του στρατιωτικού μουσείου τρεις νέες θεματικές ενότητες, οι οποίες εγκαινιάστηκαν σήμερα σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του μουσείου. Η πρώτη θεματική ενότητα, αφορά στη δράση του Ελληνικού Στρατού στις επιχειρήσεις κατά του άξονα στην Βόρεια Αφρική και συγκεκριμένα στη μάχη του Ελ Αλαμέϊν, η δεύτερη στην αποστολή του ελληνικού εκστρατευτικού σώματος στην Κορέα το 1950-55 και η τρίτη στις πολεμικές επιχειρήσεις κατά την εισβολή των Τούρκων στη μαρτυρική Κύπρο τον Ιούλιο του 1974. Το μουσείο είναι επισκέψιμο με ελεύθερη είσοδο στο ευρύ κοινό.

Επίσης, πριν την ξενάγηση στο Μουσείο από τον διοικητή της Σχολής, Ταξίαρχο Δημοσθένη Κωστόπουλο, πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο «Στρατηγού Χρήστου Καβράκου» της Σχολής, ο εορτασμός του Προστάτη του Στρατού Ξηράς Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου. Στη διάρκεια της τελετής στον ίδιο χώρο, πήρε σάρκα και οστά επίδειξη ασκήσεων ακριβείας από διμοιρία σπουδαστών, έκθεση οπλισμού και επίδειξη εκπαίδευσης στον Πύργο Αναρρίχησης της Σχολής. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ