Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρόϊκα: "Κλείστε αμυντικές βιομηχανίες, κάντε απολύσεις ,πάρτε μέτρα για να έρθουμε"

31.10.2013 | 20:02
Η τρόϊκα θέλει κλείσιμο της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας ,απολύσεις και νέα μέτρα. Διαφορετικά δεν έρχεται στην Αθήνα.

‘Οπως μεταδίδει το Reuters η τρόικα είναι έτοιμη να παγώσει την επιστροφή της στην Αθήνα, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένα αποτελέσμα στις διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, διαρροές που υπάρχουν από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρεται πως η ηγεσία του υπουργείου έχει ραντεβού με τους επικεφαλής της τρόικας για την Τρίτη. 

Σύμφωνα με το Reuters πάντως αναφέρει πως αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε πως μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας υπάρχουν αυξανόμενες διαφορές μεταξύ τους και κατά συνέπεια η επίσκεψή της στην Ελλάδα θα μπει προσωρινά στον πάγο. 

Μάλιστα, ο αξιωματούχος δηλώνει πως οι Έλληνες υποστηρίζουν πως έχουν κάνει ήδη πολλά, ενώ η τρόικα συνεχίζει την άκαμπτη στάση της και απαιτεί νέα μέτρα, προκειμένου να κλείσει ο προϋπολογισμός.  

Οι διαπραγματεύσεις της τρόικας είχαν διακοπεί τον Σεπτέμβριο αφού η Ελλάδα δεν είχε ικανοποιήσει τα προαπαιτούμενα για τη δόση, όπως η διαθεσιμότητα και οι αμυντικές βιομηχανίες


«Κανείς τους δεν θέλει να πάει γιατί κανείς δεν τους θέλει εκεί», δήλωσε ένας δεύτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης.

«Η τρόικα κάνει λόγο για 2 δισεκ. ευρώ. Η Ελλάδα μιλάει για κάλυψή τους μέσω ενός καλύτερου ελέγχου στις εισφορές για την κοινωνική ασφάλιση. Λένε όχι άλλα μέτρα», επισημαίνει από την πλευρά του ανώτατο στέλεχος της ευρωζώνης. «Η λύση είναι νέα μέτρα. Αυτό και θα συμβεί φυσικά. Πρόκειται για ένα θέμα κακής επικοινωνίας με το δικό τους το κοινό», πρόσθεσε.Οι διαπραγματεύσεις της τρόικας είχαν διακοπεί τον Σεπτέμβριο αφού η Ελλάδα δεν είχε ικανοποιήσει τα προαπαιτούμενα για τη δόση, όπως η διαθεσιμότητα και οι αμυντικές βιομηχανίες. 

Ωστόσο, η κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους, πως κυρίως το οικονομικό επιτελείο προετοιμάζεται για την έλευση της τρόικας στην Αθήνα. 
 

Διαβάστε ακόμη:

Η τρόϊκα καθορίζει και τους εξοπλισμούς μας - Τι αποκαλύπτουν απόρρητα έγγραφα


Γεννηματά: Σκληρή διαπραγμάτευση για τα ΕΑΣ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ