Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρόϊκα: "Θα σας εξαφανίσουμε"! Διαβάστε πως θα το καταφέρουν

02.10.2012 | 00:01
“Κόκκινο” στις γεννήσεις, “πράσινο” στο θάνατο και “στοπ” στο δικαίωμα Άμυνας της χώρας βάζει η τρόϊκα, η οποία μονότονα αλλά και ύποπτα επιμένει σε παράδοξες περικοπές.

Καταργούνται από το 2013 όλα ανεξαιρέτως τα οικογενειακά επιδόματα, καθώς και το πρόσθετο αφορολόγητο για κάθε προστατευόμενο τέκνο και στη θέση τους θα χορηγείται ένα επίδομα για κάθε οικογένεια με παιδιά.

Όλα αυτά σε μια χώρα με σοβαρότατο πρόβλημα υπογεννητικότητας.

Όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα, χαρακτηρίζοντας «περισσότερο δίκαιο και πιο αποτελεσματικό» το νέο σύστημα, διότι θα εφαρμόζεται στοχευμένα, με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

Το επίδομα αυτό θα χορηγείται στους δικαιούχους μέσω των Εφοριών και όχι μέσω ΟΓΑ, Νομαρχιών, κ.λπ., όπως έως σήμερα. Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το νέο πακέτο των μέτρων, ο υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, επισήμανε εκ νέου ότι παραμένουν οι ενστάσεις των εκπροσώπων των δανειστών για μέτρα πιθανόν και άνω των 2 δισ. ευρώ, τα οποία προτείνει η ελληνική πλευρά. 

Είναι εν προκειμένω χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, η τρόικα δεν έχει πεισθεί για την απόδοση των διαρθρωτικών μέτρων σε υγεία, άμυνα και ΟΤΑ και ζητεί την αντικατάστασή τους από πρόσθετες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μείον 304 εκατομμύρια για την Άμυνα το 2013. Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός

Η γκιλοτίνα των νέων μέτρων θα "κόψει όλα τα κεφάλια",ανεξάρτητα πως θα φοράνε το δίκωχο

"Ελλάδα-τρόϊκα.Σε οριακό σημείο οι σχέσεις τους",γράφουν οι αμερικανικές εφημερίδες

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ