Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρομακτικές ποσότητες ναρκωτικών των "τζιχαντιστών" και άλλων κατέσχεσε το ΛΣ ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

14.12.2018 | 22:07
«Φλέβα» φαίνεται πως χτύπησαν οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος μετά το ρεσάλτο στο πλοίο NOKA, στα νερά νοτιοανατολικά της Κρήτης, κοντά στην Ιεράπετρα. 

Το πλοίο, με σημαία Συρίας είχε φύγει από το συριακό λιμάνι της Λαττάκειας με προορισμό την Βεγγάζη της Λιβύης, δυο περιοχές που κατά μεγάλο μέρος αποτελούν «λημέρια» τζιχαντιστικών τρομοκρατικών ομάδων, κυρίως λόγω της αστάθειας που επικρατεί και στις δυο περιοχές.

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, μετά την τεράστια επιχείρηση, οι άνδρες του Σώματος προχώρησαν στην κατάσχεση μέχρι στιγμής έξι τόνων, πενήντα ενός κιλών και επτακοσίων γραμμαρίων (6.051,700) κατεργασμένης κάνναβης (η γνωστή ως «σοκολάτα»), καθώς και τριών εκατομμυρίων, εκατόν είκοσι επτά χιλιάδων.Χαρακτηριστικό είναι ότι στο πλοίο υπήρχαν 3.127.360 χάπια του CAPTAGON, του γνωστού και ως «ναρκωτικό των τζιχαντιστών». Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η αξία του φορτίου ανέρχεται σε 100.000.000 ευρώ.

Μετά το ρεσάλτο του Λιμενικού, το πλοίο NOKA οδηγήθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου, προκειμένου να διενεργηθεί περαιτέρω εκτεταμένος και ενδελεχής έλεγχος αυτού.

Το πλοίο είχε 11μελές πλήρωμα αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό πόσοι εξ αυτών είχαν γνώση του φορτίου που μετέφερε το πλοίο.

Ο διπλός πάτος που είχαν χτιστεί τα ναρκωτικά στα εν λόγω εμπορευματοκιβώτια σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ανάμεσα στις συσκευασίες υπήρχε καφές, μπαχαρικά και πριονίδια κατέστησαν εξαιρετικά δυσχερές το ερευνητικό έργο των εξειδικευμένων υπηρεσιακών κλιμακίων, ενώ λόγω του τρόπου που τα ναρκωτικά ήταν τοποθετημένα στην κρύπτη, η διαδικασία εντοπισμού και ανάκτησης αυτών ήταν πολύ επίπονη και χρονοβόρα, όπως αναφέρει το Λιμενικό.

Μετά από τον έλεγχο, ανακαλύφθηκαν κρύπτες με εμπορευματοκιβώτια μέσα στα οποία ήταν κρυμμένα τα ναρκωτικά. Ήδη έχουν συλληφθεί και οι 11 του πληρώματος και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Δείτε βίντεο:Πηγή: news.gr 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ