Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τραμπ: "Μεγάλη ημέρα για το Ισραήλ"

14.05.2018 | 15:09
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε σήμερα ως «μεγάλη ημέρα για το Ισραήλ» τη μεταφορά της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

«Η κλιμάκωση προς την τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 9:00 έχει ήδη αρχίσει», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter, υπογραμμίζοντας πως το τηλεοπτικό δίκτυο Fox, το οποίο παρακολουθεί ανελλιπώς κάθε πρωί, θα μεταδώσει απ' ευθείας την τελετή.Η Ιβάνκα Τραμπ και ο Τζάρεντ Κούσνερ, η μεγαλύτερη κόρη και ο γαμπρός του αμερικανού προέδρου, που είναι επίσης σύμβουλοί του, θα συμμετάσχουν στην τελετή που θα αρχίσει στις 16:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), μαζί με εκατοντάδες αξιωματούχους των δύο χωρών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έμεινε στην Ουάσινγκτον και στη διάρκεια της τελετής θα προβληθεί βιντεοσκοπημένο μήνυμά του. 

Έντονες συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει σήμερα, 14 Μαΐου, από το πρωί ανάμεσα σε Παλαιστινίους διαδηλωτές και ισραηλινούς στρατιώτες στη Λωρίδα της Γάζας κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ.

Ο αριθμός των τραυματιών και των νεκρών αυξάνεται συνεχώς, καθώς οι Ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποιούν εκτεταμένη χρήση χημικών κατά μήκος των συνόρων, αλλά και έχουν ανοίξει πυρ κατά των διαδηλωτών.

Στους νεκρούς συμπεριλαμβάνεται και ένα 14χρονο αγόρι και ένας άνδρας σε αναπηρικό αμαξάκι, ενώ περισσότεροι από 500 διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί, τουλάχιστον 200 από πραγματικά πυρά.

Διαβάστε περισσότερα για τις συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας.
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ