Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Tσαβούσογλου: Αν δεν πάρουμε F-35 από τις ΗΠΑ θα πάρουμε άλλα μαχητικά

30.05.2018 | 19:40
Πρώτη δημοσίευση: 2018-05-30 16:25:07
Τελευταία ενημέρωση:2018-05-30 19:40:07

Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν παραδώσουν τα μαχητικά F-35 στην Τουρκία τότε όπως δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου η Τουρκία θα στραφεί αλλού. Ο ίδιος διευκρίνισε ωστόσο πως εάν η Ουάσιγκτον δεν ανταποκριθεί η Άγκυρα, όχι μόνο θα στραφεί αλλού ώστε να ικανοποιήσει τις ανάγκες της αλλά στην ακραία περίπτωση θα μπορούσε να αποκλείσει τους Αμερικανούς από την βάση του Ιντσιρλίκ.

 
Aπαντώντας στα δημοσιέυματα που θέλουν την Τουρκία να εξετάζει την απόκτηση ρωσικών μαχητικών σε περίπτωση που οι ΗΠΑ αρνηθούν την παράδοση των F-35, ο κ. Τσαβούσογλου υπενθύμισε στον τηλεοπτικό σταθμό NTV πως η σύμβαση με τους Αμερικανούς είναι συνολική, κι ότι η Άγκυρα έχει τακτοποιήσει όλα τα οικονομικά ζητήματα.

"Δεν ανησυχώ, το συμβόλαιο είναι νομικά δεσμευτικό, δεν μπορεί να τερματισθεί εύκολα". δήλωσε

Εάν όμως τα αεροσκάφη δεν παραδοθούν "τότε για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας θα στραφούμε αλλού", προσέθεσε με νόημα ο κ. Τσαβούσογλου/
"Μπορεί να αγοράσουμε [αεροπλάνα] και από την Ρωσία και από μια χώρα του NATO". είπε.

Επίσης ο ίδιος υπογράμμισε ότι εάν οι σχέσεις με τις ΗΠΑ φτάσουν στα άκρα και στα πρόθυρα της κατάρρευσης, ο τούρκος ΥΠΕΞ είπε πως η Τουρκία θα μπορούσε να κλείσει την βάση του Ιντσιρλίκ στην αμερικανική Αεροπορία.

Υπενθυμίζεται ότι η πώληση των F-35 έχει μπει στο πάγο προσωρινά μετά το ψήφισμα της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων. Παρόλα αυτά ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι σε πολλά θέματα, όπως σε αποφάσεις που αφορούν κυρώσεις, το Κογκρέσο αφήνει τον τελευταίο λόγο στον Λευκό Οίκο.

Πηγή: skai.gr, Reuters

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ