Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τσαβούσογλου: Σημαντική η συμβολή ΝΑΤΟ στην καταπολέμηση παράνομης διακίνησης προσφύγων

25.02.2016 | 12:11
 Το ΝΑΤΟ θα έχει σημαντική συμβολή στην καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης προσφύγων προς την Ευρώπη, με την αποστολή πλοίων του στο Αιγαίο Πέλαγος για να βοηθήσουν την Τουρκία και την Ελλάδα στην καταπολέμηση των δικτύων διακινητών, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

Οι δηλώσεις του Τσαβούσογλου διατυπώθηκαν αφότου το ΝΑΤΟ όρισε πώς τα πλοία του θα συνεργαστούν με τις ακτοφυλακές της Ελλάδας και της Τουρκίας, καθώς και με την ευρωπαϊκή υπηρεσία φύλαξης των συνόρων Frontex για τη διάσωση των προσφύγων στη θάλασσα και την επιστροφή τους στην Τουρκία.

Αναφερόμενος στη Συρία, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας δήλωσε ότι η κουρδική πολιτοφυλακή στη Συρία, οι Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG), όπως η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, επιδιώκει τη διαίρεση της Συρίας, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να προστατευθεί η εδαφική ακεραιότητα της χώρας αυτής.

"Ο στόχος του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) των Κούρδων της Συρίας, και των YPG είναι σαφής, ακριβώς όπως το Νταές (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) θέλουν τη διαίρεση της Συρίας για να σχηματίσουν τη δική τους διοίκηση", τόνισε ο Τσαβούσογλου.
Το PYD είναι η πολιτική πτέρυγα της συριακής κουρδικής πολιτοφυλακής YPG.

"Όπως η διεθνής ομάδας στήριξης, ο στόχος μας είναι να μην διαιρεθεί το συριακό έδαφος, αλλά να προστατευθεί η εδαφική του ακεραιότητα", υπογράμμισε ο Τσαβούσογλου, ενώ πρόσθεσε ότι σαουδαραβικά αεροσκάφη αναμένονται "σήμερα ή αύριο" στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ