ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τσαβούσογλου: Δεν είναι αποτελεσματική η στρατηγική ενάντια στο ISIL
06.11.2014 | 15:35
Διαβάστε επίσης
- Τσίπρας σε Τουρκία: Συμψηφισμοί για τους Έλληνες στρατιωτικούς, δεν χωρούν!
- Τζέφρι Πάϊατ: Ευχές με ισχυρότατο συμβολισμό για την γιορτή του Αγίου Γεωργίου
- Τουρκικό "πανηγύρι" για τα αποκαλυπτήρια των νέων drone-“καμικάζι”
- Γ. Μπαλταδώρος: Προχωρά με γοργούς ρυθμούς η διαδικασία «υιοθεσίας» των παιδιών του σμηναγού
«Απαιτείται ουσιαστική στρατηγική έναντι της τρομοκρατικής οργάνωσης ΙΚ», επισήμανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε ότι «εμείς συμβάλλουμε στη δημιουργία μίας τέτοιας στρατηγικής».
Ο κ. Τσαβούσογλου εκτίμησε επίσης ότι οι αεροπορικές επιδρομές δεν μπόρεσαν να αναχαιτίσουν την δραστηριότητα της οργάνωσης. «Δεν κατέστη δυνατή η παρεμπόδιση του ΙΚ με τις αεροπορικές επιδρομές», είπε., «Δεν είναι σωστό να βλέπουμε το θέμα μόνο σε σχέση με το Κομπάνι», πρόσθεσε ο επικεφαλής της διπλωματίας της Τουρκίας.
Ο Ιρακινός υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στη σύνοδο της Νέας Υόρκης, όπου εκτίμησε έγιναν «περισσότερο συγκεκριμένες δηλώσεις» . Ο Τζαφαρί είπε ότι ο ιρακινός στρατός έχει αναλάβει στρατιωτική ευθύνη στον αγώνα κατά του ΙΚ και τόνισε ότι το Ιράκ απορρίπτει το ενδεχόμενο επέμβασης ξένων στρατιωτικών δυνάμεων.
«Το Ιράκ θα αναλάβει την ευθύνη και θα δεχθεί κάθε είδους βοήθεια που θα προέρθει από τους αδελφούς, διότι αυτό θα προσθέσει δύναμη στη δύναμη του Ιράκ. Έτσι μόνο μπορούμε να φέρουμε σε πέρας (τη μάχη εναντίον του) ΙΚ. Εύχομαι να συνεχιστεί η υποστήριξη της Τουρκίας στο Ιράκ», πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο κ. Τζαφαρί παραδέχθηκε ότι στο παρελθόν υπήρξαν προβλήματα στις σχέσεις με την Τουρκία. «Όμως θα πρέπει να αφήσουμε το παρελθόν και να κοιτάξουμε το μέλλον».
Τα προβλήματα αυτά αφορούν κυρίως την κατανομή των εσόδων από το πετρέλαιο, εξήγησε. «Το πετρέλαιο του Ιράκ ανήκει στην κεντρική κυβέρνηση. Ναι, υπήρξαν προβλήματα, αλλά θα επιλύσουμε τα προβλήματα αυτά στο πλαίσιο της συνταγματικής τάξης», διαβεβαίωσε.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
-
05.11.2014 | 10:21
Η Βρετανία στέλνει στρατιωτικούς εκπαιδευτές στο Ιράκ -
04.11.2014 | 09:49
Φαμπιούς:"Μετά το Κομπάνι, πρέπει να σώσουμε το Χαλέπι" -
31.10.2014 | 15:05
"Πρωτοφανής" ο αριθμός ξένων τζιχαντιστών που πολέμησαν στη Συρία και το Ιράκ
Χρήσιμοι σύνδεσμοι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
|
---|
Στην ίδια κατηγορία
-
23.04.2018 | 16:17
Πάτρα: Ανείπωτη θλίψη στην κηδεία του πιλότου που χάθηκε στη Φωκίδα - ΒΙΝΤΕΟ -
23.04.2018 | 15:50
Τρίκαλα: Nέες θεματικές ενότητες στο στρατιωτικό μουσείο της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών εγκαινιάστηκαν σή -
23.04.2018 | 15:27
Καμμένος: Ο νους μας είναι στους δύο Έλληνες Στρατιωτικούς - ΒΙΝΤΕΟ -
23.04.2018 | 15:08
Roye Hammond: Πέθανε στα 100 του ο Νεοζηλανδός που είχε πολεμήσει στη Μάχη της Κρήτης
ΣΧΟΛΙΑ