Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τσεπέλοβο: Μικρός ο κίνδυνος μόλυνσης από φυματίωση για τους στρατιωτικούς

05.07.2016 | 18:30
 Υπάρχουν και καλά νέα. Η άμεση κινητοποίηση του Στρατού στο θέμα των στρατιωτικών που είχαν εντοπιστεί θετικοί στο τεστ "μαντού" για τη φυματίωση, φαίνεται ότι φέρνει αποτελέσματα.

Κλιμάκιο γιατρών του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης έσπευσε στη Μονάδα από την οποία προέρχονται τα στελέχη που κάνουν υπηρεσίες στο Τσεπέλοβο, μετά από διαταγή του Αρχηγού ΓΕΣ και ξεκίνησε τις εξετάσεις σε όλο το προσωπικό.

Όλα τα στελέχη της Μονάδας υποβλήθηκαν άμεσα στο τεστ "μαντού" και πλέον σε λίγες ημέρες αναμένουμε τα αποτελέσματα για να δούμε εάν υπάρχουν και άλλα άτομα θετικά στο μικρόβιο της φυματίωσης.

Από τα οκτώ άτομα που ειδοποιήθηκαν από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων ότι είναι θετικοί, μόνο ένα φαίνεται να έχει αυξημένες πιθανότητες κινδύνου, αν και πρέπει να προηγηθούν πολλές εξετάσεις ακόμα για να βγουν συμπεράσματα.

Όσοι κάνουν το τεστ μαντού και βγαίνουν θετικοί, θα παραπέμπονται σε εξετάσεις στο στρατιωτικός νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι ίδιοι με κάποιο κόστος ούτε να έχουν χρόνο αναμονής μεγάλο εάν χρειαστεί να υποβληθούν σε αξονικές τομογραφίες, διαβεβαίωναν αρμόδιες στρατιωτικές πηγές. Επιπλέον εάν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν άτομα με αυξημένο κίνδυνο, θα υποβληθεί σε εξετάσεις και το στενό οικογενειακό τους περιβάλλον.

Η αγωνία ωστόσο παραμένει μέχρι να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ