Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Υπουργείο Άμυνας

Συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου: Η αναβάθμιση των F-16 στο επίκεντρο

11.05.2018 | 23:54

Για τα διαμειβόμενα στην Επιτροπη Εξοπλισμών και Συμβάσεων της Βουλής ενημέρωσε ο ΥΠΕΘΑ κ.Καμμένος τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μάξιμου.

Στη συνάντηση κατά πληροφορίες εθίγει το ζήτημα της ευρείας πλειοψηφίας που επετεύχθη για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης ανέφεραν ότι συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα που αφορούν στον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, και βρέθηκαν και στο τραπέζι του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο συνεδρίαζε την ίδια ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση διεξήχθη μετά την ενημέρωση που παρείχε ο κ. Καμμένος στα μέλη της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αξιωματική αντιπολίτευση και η ΔΗΜΣΥΜΠΑΡ είχαν πρωτύτερα προβάλλει αντιρρήσεις για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε η συμφωνία να διαβιβαστεί καταρχήν για εξέταση από την επιτροπή και εν συνεχεία να υπάρξει απόφαση του ΚΥΣΕΑ, Επιπλέον όπως επισήμαναν ο νόμος του 2011 προβλέπει ότι στη συνέχεια θα έπρεπε να διεξαχθεί η σχετική ενημέρωση της Βουλής.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες το «πράσινο» φως, της γνωμοδότησης για την υλοποίηση του προγράμματος φέρεται να το «άναψαν» όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ που έχει τις πάγιες αντιρρήσεις σου σε σχέση με την σκοπιμότητα των προγραμμάτων αυτών.


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ