Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τσίπρας-Κέρι: Τι ζήτησε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ για τους αγωγούς

01.10.2015 | 08:59
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, συναντήθηκαν με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρρυ. Στη συνάντηση συζητήθηκαν η διαπραγμάτευση της Ελλάδας στο πλαίσιο της ευρωζώνης  κατά τους τελευταίους μήνες και η ανάγκη για αναδιάρθρωση του χρέους, καθώς επίσης το ζήτημα των προσφυγικών ροών, το Κυπριακό, το ονοματολογικό, οι εξελίξεις στην Ουκρανία και την Συρία και τα ενεργειακά ζητήματα.
Από την πλευρά του κ. Κέρρυ τονίσθηκε η στρατηγική σημασία των αγωγών TAP και IGB για την αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου.
Παράλληλα, o Αμερικανός ΥΠΕΞ εξέφρασε την πρόθεσή των ΗΠΑ να υποστηρίξουν την επίλυση του ονοματολογικού και του Κυπριακού.
Ο Πρωθυπουργός τόνισε στον κ. Κέρρυ την ανάγκη να υποστηρίξουν οι ΗΠΑ την αναβάθμιση του μηχανισμού του ΟΗΕ για επανεγκατάσταση των προσφύγων, καθώς και να εντείνουν τις επαφές τους με την Τουρκία, για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.
Επίσης τόνισε την ανάγκη να εντείνουν οι ΗΠΑ τις επαφές τους με την Τουρκία για δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, στην βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ.
 Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης για την επίλυση του ονοματολογικού, με σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό περιορισμό για χρήση έναντι όλων, καθώς και την ανάγκη να επιδειχθεί αντίστοιχη πρόθεση από την πλευρά της ΠΓΔΜ.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ