Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τσίπρας προς Τουρκία: Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει καμία αμφισβήτηση της εδαφικής της ακεραιότητας

15.02.2018 | 12:07
Μηνύματα στην άλλη πλευρά του Αιγαίου έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Ναυτιλίας, λίγα 24ωρα μετά την τουρκική πρόκληση στα Ίμια με τον εμβολισμό του σκάφους ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού «Γαύδος» από τουρκική ακταιωρό. 

Υψηλοί ήταν οι τόνοι του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά την διάρκεια ομιλίας του στους άνδρες και τις γυναικες του Λιμενικού Σώματος. "«Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει, δεν θα δεχθεί και δεν θα ανεχθεί καμία αμφισβήτηση της εδαφικής της ακεραιότητας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων» και τόνισε οτι "η ψυχραιμία και η υπευθυνότητα αποτελούν στάση γενναιότητας αντιθέτως η θρασύτητα αποτελει στάση ανευθυνότητας αλλα και στάση δειλίας, θρασυδειλίας", δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

"Τα δικά μας ανατολικά σύνορα ειναι τα ανατολικά σύνορα ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν ειναι κατι που πρεπει να ξεχνάμε αλλα κατι που πρέπει να το λαμβανουν υποψη οσοι τα αμφισβητούν" δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

"Η επιθετική ρητορική στρέφεται έναντι ολόκληρης της Ευρωπαϊκης Ένωσης" πρόσθεσε.  Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στο επεισόδιο στα Ίμια δήλωσε οτι "τις τελευταιές μέρες υπήρξαν περιστατικά που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο" και τόνισε με νόημα οτι "Το μήνυμα μας και τώρα και αυριο και πάντα, ειναι μήνυμα σαφές. Οι άνδρες του Λιμενικού Σωματος ειναι στο Αιγαίο για να σώζουν ζωες όχι για να θέτουν σε κίνδυνο ζωές. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιτρέψει, ουτε να δεχθεί ή να ανεχθεί καμία αμφισβήτηση της εδαφικής της ακεραιότητας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Η Ελλάδα δεν ειναι μια χώρα που παίζει παιχνίδια, ειναι μια χώρα στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ. Μια χώρα που αποτελεί πυλώνα σταθερότητας για την περιοχή".

"Σίγουρα κάποιους τους ενοχλεί η αναβαθμισμένη θεση της Ελλάδας στις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή, τους καλουμε όμως να συμβιβαστούν", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας. 

"Η ψυχραιμία και η υπευθυνότητα αποτελούν στάση γενναιότητας αντιθέτως η θρασύτητα αποτελει στάση ανευθυνότητας αλλα και στάση δειλίας, θρασυδειλίας", τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη την ηγεσία και τη δύναμη του Λιμενικού Σώματος για τις επιτυχίες τους, λέγοντας ότι επιτελούν το καθήκον τους, κάτω από δύσκολες συνθήκες πάντα με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Αναφέρθηκε στις επιτυχίες του Λιμενικού Σώματος και επικαλέστηκε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, συνολικά, κατά τον τελευταίο χρόνο, κατασχέθηκαν πάνω από 14 τόνοι ναρκωτικών ουσιών και έγιναν πάνω από 490 συλλήψεις διακινητών, που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από τα στελέχη του Λιμενικού σε επιχειρήσεις, υψηλής επικινδυνότητας. Ενώ και για το λαθρεμπόριο καπνικών, έγιναν 140 συλλήψεις και κατασχέθηκαν πάνω από 45 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα, με εκτιμώμενο κόστος δασμών στα 9 εκατομμύρια ευρώ. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ