Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τσίπρας: Tweet του πρωθυπουργού για τα 74 χρόνια από το μπλόκο της Κοκκινιάς

17.08.2018 | 20:00
“Η θυσία τους, θα φωτίζει για πάντα τη πορεία μας και την ιστορία του τόπου μας”, έγραψε στο Twitter ο Αλ. Τσίπρας για τους εκτελεσθέντες στο Μπλόκο της Κοκκινιάς στις 17 Αυγούστου 1944.

Η θυσία των εκτελεσθέντων στο Μπλόκο της Κοκκινιάς θα φωτίζει για πάντα την πορεία μας και την ιστορία του τόπου μας, επισημαίνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 74 χρόνων από την ημέρα της εκτέλεσης τους.


“74 χρόνια από το Μπλόκο της Κοκκινιάς, θυμόμαστε και τιμούμε τη μνήμη των αντιστασιακών που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία, απέναντι στους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Η θυσία τους, θα φωτίζει για πάντα τη πορεία μας και την ιστορία του τόπου μας”, έγραψε ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter.Ήταν κοντά 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης 17 Αυγούστου 1944 στην Κοκκινιά, όταν οι Γερμανοί με τους Έλληνες συνεργάτες τους – κουκουλοφόρους, ξεκίνησαν μια επιχείρηση που οδήγησε σε λουτρό αίματος με ομαδικές εκτελέσεις, εμπρησμούς και λεηλασίες σπιτιών.

Η Κοκκινιά πλήρωνε βαρύ τίμημα για τη συμμετοχή της στον αγώνα ενάντια στον κατακτητή. Το παλιό ταπητουργείο δεν ήταν το μόνο σημείο που έγιναν εκτελέσεις, καθώς όπου έβρισκαν οι ναζί κάποιους να κρύβονται και να επιχειρούν να γλιτώσουν, τους εκτελούσαν επί τόπου.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ