Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tu-22M3: Το ανατριχιαστικό βίντεο από τη συντριβή του μοιραίου βομβαρδιστικού

28.01.2019 | 08:30
 Μια τρομακτική συντριβή έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες στην περιοχή του Μουρμάνσκ στη Ρωσία, με ένα βομβαρδιστικό αεροσκάφος Tu-22M3 της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας να κόβεται στα δύο λίγα μέτρα πάνω από το έδαφος, πριν συντριβεί.

Το ανατριχιαστικό βίντεο που καταγράφει καρέ καρέ την προσπάθεια του ρωσικού Tu-22M3 να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση μέσα σε έντονη χιονοθύελλα.

Σαν από χαρτί σε απόσταση ελάχιστων μέτρων από το έδαφος, το αεροσκάφος κόβεται στα δύο και εκρήγνυται, σκοτώνοντας 3 από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του.

Το βίντεο καταγράφηκε από έναν από τους στρατιώτες της αεροπορικής βάσης κοντά στην πόλη Olenegorsk, σύμφωνα με το RT, και έκτοτε έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Στο βίντεο αποδεικνύεται το δύσκολο έργο των πιλότων, οι οποίοι μέσα σε σφοδρή χιονοθύελλα, προσπάθησαν σχεδόν με μηδενική ορατότητα να προσγειώσουν το αεροσκάφος τους στις 22 Ιανουαρίου.

 

Δύο από τα μέλη του πληρώματος πέθαναν ακαριαία κατά τη διάρκεια της συντριβής και ο πιλότος πέθανε αργότερα από τα τραύματά του.

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους επέζησε ως εκ θαύματος και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με σοβαρότατα τραύματα.

Η Ρωσική ΠΑ έχει ξεκινήσει έρευνα για να προσδιοριστούν τα αίτια της συντριβής.

Η μοιραία πτήση ήταν μια εκπαιδευτική πτήση ρουτίνας, σύμφωνα με το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. Το βομβαρδιστικό δεν είχε όπλα κατά τη διάρκεια του συμβάντος.

Το Tupolev-22M3 είναι ένα υπερηχητικό στρατηγικό βομβαρδιστικό με δυνατότητα κρούσης τόσο χερσαίων όσο και ναυτικών στόχων. Το μοιραίο αεροσκάφος είχε κατασκευαστεί πριν από 33 χρόνια, αλλά από τότε υπέστη σημαντική αναβάθμιση το 2012 και αναμενόταν ο περαιτέρω εκσυγχρονισμός του το προσεχές διάστημα.

Πηγή Sputnik

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ