Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30.10.2013 | 12:51

Τυνησία: Καμικάζι βομβιστής σκοτώθηκε σε τουριστική παραλία

Ένας καμικάζι βομβιστής ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σε μια παραλία του τουριστικού θέρετρου Σους της Τυνησίας.

Ένας καμικάζι βομβιστής ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σε μια παραλία του τουριστικού θέρετρου Σους της Τυνησίας χωρίς να προκαλέσει άλλα θύματα, ενώ η αστυνομία συνέλαβε έναν επίδοξο καμικάζι βομβιστή στον τάφο του πρώην προέδρου Χαμπίμπ Μπουργκίμπα, έγινε γνωστό από πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.

Ο πρώτος βομβιστής ανατίναξε τα εκρηκτικά του σε μια παραλία κοντά στο ξενοδοχείο Παλμ στη Σους, ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό νότια της Τύνιδας. Σύμφωνα με ένα τηλεοπτικό δίκτυο, είχε προηγουμένως προσπαθήσει να εισέλθει στο ξενοδοχείο, αλλά εμποδίσθηκε από τους φρουρούς της ασφάλειας. Σύμφωνα μάλιστα με αυτόπτες μάρτυρες, εντοπίσθηκε ως ύποπτος από τους φρουρούς και καταδιώχθηκε, πριν ανατινάξει τα εκρηκτικά στην έρημη παραλία. Ο δεύτερος βομβιστής συνελήφθη στον τάφο του Μπουργκίμπα στο Μοναστίρ.

Οι βομβιστικές επιθέσεις είναι σπάνιες στην Τυνησία, αλλά η κυβέρνηση έχει δηλώσει πως μαχητικοί ισλαμιστές έχουν εκμεταλλευθεί το χάος στη γειτονική Λιβύη για να προμηθευθούν όπλα και να εκπαιδευθούν.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ