Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Τύπος και υπογραμμός" οι Τούρκοι στο Αιγαίο μετά από ...επιθεώρηση Καμμένου

20.02.2015 | 09:02
Επιμέλεια:ΛΟΥΚΑΣ ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 


''Τύπος και υπογραμμός'' ήταν οι Τούρκοι στο Αιγαίο, που εκτέλεσαν άσκηση του ΝΑΤΟ (τυπου COMAO) σχετικά λίγη ώρα μετά τα εγκαίνια  του νέου ''Εθνικού Κέντρου Αεροπορικών Επιχειρήσεων''(ΕΚΑΕ), στο Κουτσόχερο Λάρισας, από τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνου Καμμένο.
Και αυτό σε αντίθεση με προχθές όταν και πάλι είχαν ΝΑΤΟική άσκηση , αλλά την μετέτρεψαν τελευταία στιγμή σε εθνική και προχώρησαν σε προκλητικές παραβάσεις και παραβιάσεις, εφαρμόζοντας μάλιστα - για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση-  πέρασμα του Αιγαίου  κατά τον κάθετο άξονά του, περίπου στον 25ο Μεσημβρινό, από βορείως της Λήμνου μέχρι την Ρόδο , όπου έφυγαν ανατολικά. 


Η σημερινή άσκηση ήταν και διατηρήθηκε υπό ΝΑΤΟικό καπέλο και οι Τούρκοι τήρησαν το σχέδιο που είχε εγκριθεί από την Συμμαχία με το ελληνικό ''ΟK''.
''2ο Πεντάγωνο η Λάρισα''


Τα εγκαίνια του νέου ΕΚΑΕ -  ήταν μέχρι το 2013 η έδρα του στρατηγείου του CAOC 7  του ΝΑΤΟ - έκανε ο Υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος τον οποίο συνοδεύανε στην επίσκεψή του στην Λάρισα  ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς και ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς. Αναλυτικό ρεπορτάζ για το νέο ΕΚΑΕ παρουσίασε το ONALERT .GR χθες


''Εγκαινιάσαμε , είπε ο κ. Καμμένος μετά την τελετή, ένα κορυφαίο έργο για την Πολεμική Αεροπορία, το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων, από εδώ, από τη Λάρισα, μαζί με το Αρχηγείο της Πολεμικής Αεροπορίας (ΑΤΑ). Με ένα υπερσύγχρονο σύστημα, θα ελέγχεται το σύνολο των αεροπορικών δυνάμεων της χώρας (...) Η Λάρισα αποτελεί για τις Ένοπλες Δυνάμεις ένα 2ο Πεντάγωνο, ένα 2ο Στρατηγείο και θα παραμείνει έτσι'', είπε ο Υπουργός, αναφερόμενος και στην 1η Στρατιά και το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων ΕΕ που επίσης επισκέφθηκε.
 
Αναφορά έκανε  και στην νέα πολιτική όσον αφορά τις μεταθέσεις στρατιωτών λέγοντας  οτι ''η 1η Στρατιά που εδρεύει στη Λάρισα,  θα δεχθεί - μαζί με τα νησιά, με την ΑΣΔΕΝ-  το σύνολο, των στρατευσίμων και αυτών που υπηρετούν σήμερα στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και τις επόμενες σειρές που έρχονται, ώστε να υπάρχει μία ικανοποιητική ποσόστωση για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων από στρατευσίμους στις Μονάδες'' .

 Η αύξηση από Μάρτιο

Όσον αφορά τα μισθολογικά είπε ότι ''είναι δέσμευση της κυβέρνησης να εφαρμοσθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να δικαιωθεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για την τεράστια αδικία την οποία υπέστη''.
Και εξήγησε ότι  ''θα δοθεί, καταρχήν, η αύξηση στους μισθούς και στις συντάξεις, αυτό που μπορούμε να δώσουμε άμεσα. Και με δόσεις ελπίζω, που θα τις καθορίσουμε πολύ σύντομα - θα ολοκληρώσει η Επιτροπή στα τέλη Μαρτίου - να δίνουμε και όλα τα αναδρομικά, ένα μέρος κάθε μήνα'.Να ξέρετε ότι αυτά θα προκύψουν και από αρκετές περιπτώσεις εξοπλιστικών οι οποίες έχουν ήδη οδηγηθεί στο Εσωτερικών Υποθέσεων''.
 
Και στην Λάρισα μονάδα τυπου ΜΟΜΑ 

Για την νέα μονάδα τυπου ΜΟΜΑ είπε ότι στο σχεδιασμό είναι να υπάρχει και στη Λάρισα μονάδα. ''Θα αρχίσει από το Λουτράκι, από το Μηχανικό του Λουτρακίου, θα προχωρήσει στη Μακεδονία, στη Θράκη και στην συνέχεια μάλλον στη Λάρισα θα υπάρχει μια μεγάλη μονάδα.(...) Γνωρίζετε καλά εδώ στη Λάρισα, ότι η ΜΟΜΑ ήταν εκείνη η μονάδα που είχε χτίσει τα περισσότερα ορεινά χωριά, τους δρόμους, αλλά και τα νησιά''.Οι μονάδες αυτές όταν αναπτυχθούν θα αναλαμβάνουν μικρά τεχνικά , χωματουρχικά κυρίως έργα ( δρόμους κλπ) όταν οι διαγωνισμοί  για αυτά καθίστανται άγονοι. Επίσης θα παρεμβαίνουν σε έργα έκτακτης ανάγκης.

 Το έθνος διαπραγματεύεται ενωμένο 

 
Τέλος σε ερώτηση των δημοσιογράφων για την σημασία της εκλογής του 7ου Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ.Καμμένος δήλωσε: «Νομίζω ότι θα έχουμε τη χαρά να τον υποδεχτούμε και εδώ τον κ. Παυλόπουλο. Είναι σημαντικό ότι σε μία δύσκολη στιγμή που το έθνος διαπραγματεύεται ενωμένο στο εξωτερικό, έχουμε έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας που εκλέγεται με πάρα πολύ μεγάλη πλειοψηφία. Αυτό σημαίνει ότι οι Ελληνες μπορούμε να ενωθούμε και όταν οι Ελληνες είμαστε ενωμένοι και από κοινού διεκδικούμε, θα πετύχουμε το στόχο μας».-

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ