Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Τζέιμς Μάττις: Διέταξα τον εκμηδενισμό Ρώσων μισθοφόρων στη Συρία - ΒΙΝΤΕΟ

29.04.2018 | 12:48
«Διέταξα τον εκμηδενισμό της δύναμης Ρώσων μισθοφόρων στην Συρία» δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μάττις μιλώντας στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Αμερικανικής Γερουσίας.

Ο Υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάττις εξήγησε την Πέμπτη γιατί εξουσιοδότησε ένα στρατιωτικό χτύπημα που σύμφωνα με πληροφορίες σκότωσε εκατοντάδες Ρώσους μισθοφόρους στη Συρία τον Φεβρουάριο.

Ο Μάττις δήλωσε στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας ότι οι ΗΠΑ και Ρωσία διατηρούν μια γραμμή αποκλιμάκωσης για να εξασφαλίσουν ότι οι δύο χώρες μπορούν να επικοινωνήσουν προκειμένου να αποφευχθεί άμεση σύγκρουση μεταξύ τους στη Συρία. Είπε ότι μια ομάδα "μη τακτικών δυνάμεων" συγκρουστήκαν με αμερικανικές δυνάμεις και αφού διαπιστώθηκε ότι αυτές δεν ήταν τμήμα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, ο Μάττις διέταξε την ανταπόδοση των πυρών.

"Η ρωσική Ανώτερη Στρατιωτική Διοίκηση στη Συρία μας διαβεβαίωσε ότι δεν ήταν δικοί τους, και η πρόταση μου προς τον Πρόεδρο ήταν η εκμηδένιση τους και έτσι έγινε", δήλωσε ο Μάττις.

Ερωτηθείς για το αν η Ρωσική Ομοσπονδία παρενοχλούσε τις δυνάμεις των ΗΠΑ στη Συρία, ο Μάττις απέφυγε να κατηγορήσει άμεσα τη Ρωσία για συγκεκριμένες ενέργειες στο πεδίο της μάχης.

"Δεν μπορώ να αποδώσω την ευθύνη στους Ρώσους", είπε. "Είναι ένα συνωστισμένο πεδίο μάχης, υπάρχουν Ιρανοί εκεί και, φυσικά, και οι δυνάμεις του καθεστώτος".

O Μάττις εξήρε τις κυρώσεις που επέβαλε η κυβέρνηση Trump σε συγκεκριμένους Ρώσους.

"Έχουμε μέχρι στιγμής επιβάλει κυρώσεις σε 189 άτομα στη Ρωσία", δήλωσε. "Οι οικονομικές κυρώσεις πρόκειται προφανώς να εξεταστούν και για μελλοντικές παραβιάσεις", πρόσθεσε. "Ώστε να έχουμε έναν ασύμμετρο τρόπο, έναν έμμεσο τρόπο, να τους καταδιώκουμε και να τους κάνουμε να πληρώσουν".

Βίντεο: Οι δηλώσεις του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας.

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ