Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

UAV πάνω απο εδάφη του Ισλαμικού Κράτους στο Χαλέπι

18.09.2014 | 11:25
Τουλάχιστον ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος εθεάθη σε πτήση επάνω από εδάφη που τελούν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία του Χαλεπίου στη Συρία, όπου η οργάνωση έχει εκκενώσει τις περισσότερες από τις βάσεις της, σύμφωνα με τον διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντελραχμάν.

Σύμφωνα με πολλές διαφορετικές πηγές στην περιοχή του Χαλεπίου, τουλάχιστον ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος πέταξε επάνω από πόλεις όπως οι αλ-Μπαμπ και Μάνμπιζ, δήλωσε ο Ράμι Αμπντελραχμάν. Είναι οι πρώτες πτήσεις τέτοιων αεροσκαφών που αναφέρονται στην επαρχία του Χαλεπίου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έδωσε τον περασμένο μήνα την έγκρισή του για την πραγματοποίηση αναγνωριστικών πτήσεων στη Συρία.

Υπάρχουν αναφορές για πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών επάνω από την περιοχή της Ράκα, στρατιωτικού και διοικητικού κέντρου του Ισλαμικού Κράτους.

Αξίζει να σημειώσουμς οτι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αποσύρθηκαν από πολλές θέσεις σε μια επαρχία στην ανατολική Συρία, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας ελέγχουν, καθώς φοβούνται ότι θα γίνουν στόχοι των αμερικανικών βομβαρδισμών, δήλωσαν μαχητές.

Το Ισλαμικό Κράτος «ξεκίνησε να απομακρύνει τους άνδρες του από τις βάσεις του και τις θέσεις στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ» (ανατολικά), το μεγαλύτερο μέρος της οποίας έχει θέσει υπό τον έλεγχό της αυτή η ένοπλη εξτρεμιστική οργάνωση, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμπού Οσάμα, ένας μαχητής στην περιοχή.
Σύμφωνα με τον ίδιο, με τον οποίο το Γαλλικό Πρακτορείο επικοινώνησε μέσω του διαδικτύου, όλες οι γνωστές θέσεις που είχε καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Εσχάρα, περίπου 60 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας του Ντέιρ Εζόρ, έχουν «κλείσει».

Οι εξτρεμιστές εγκατέλειψαν επίσης το παλιό κτίριο του κυβερνείου στην πόλη Ντέιρ Εζόρ, που ήταν ο σημαντικότερος χώρος αποθήκευσης πυρομαχικών και όπλων του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή, προσέθεσε ο ίδιος.
«Και στην πόλη Μαγιαντίν (κοντά στην ιρακινή μεθόριο) το Ισλαμικό Κράτος αποσύρθηκε από 8 βάσεις και άφησε ανοικτές μόνο 3» διευκρίνισε ο ίδιος.
«(Οι τζιχαντιστές) αυτή τη στιγμή αποσύρονται από τα πετρελαϊκά κοιτάσματα. Οι οικογένειες των ξένων τζιχαντιστών που ζουν στα κτίρια που βρίσκονται κοντά στα κοιτάσματα απομακρύνθηκαν» προσέθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με έναν μαχητή στη Ράκα (βόρεια), το βασικό προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, οι τζιχαντιστές έχουν παραμείνει στις θέσεις τους, αν και απομάκρυναν όπλα από ορισμένες από αυτές τις βάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ισλαμικό Κράτος ενα νέο "Ελντοράντο"

Τι σημαίνει τζιχάντ και ποιοι ειναι οι τζιχαντιστές;

Τι ενώνει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και τους φιλόρωσους στην ανατολική Ουκρανία;
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ