Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

ΥΠΕΞ: Απαράδεκτη πρόκληση η ανάγνωση Κορανίου μέσα στην Αγία Σοφία - BINTEO

22.06.2017 | 09:22
To Yπoυργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση του καταδικάζει την ανάγνωση Κορανίου μέσα στην Αγία Σοφία. Πιο συγκεκριμένα το ΥΠΕΞ καταδικάζει την τέλεση προσευχής που πραγματοποιήθηκε εντός της Αγίας Σοφίας παρουσία του επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της τουρκικής πρωθυπουργίας εντός της Αγιάς Σοφιας. Στην ανακοίνωση του κάνει λόγο για απαράδεκτη πρόκληση εκ μέρους της Τουρκίας για το Χριαστιανισμό και προσπάθεια μετατροπής του ναού σε μουσουλμανικό τέμενος.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου:

«Καταδικάζουμε την ανάγνωση του Κορανίου και την τέλεση προσευχής παρουσία του επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της τουρκικής πρωθυπουργίας εντός της Αγίας Σοφίας, η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά από την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας.

Η Αγία Σοφία είναι ένα μνημείο που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Η απόπειρα μετατροπής της σε τέμενος, μέσω της ανάγνωσης του κορανίου, της τέλεσης προσευχής και σειράς άλλων ενεργειών, προσβάλει τη διεθνή κοινότητα, η οποία οφείλει να κινητοποιηθεί δεόντως και να αντιδράσει.

Πρόκειται για μία καταφανώς απαράδεκτη πρόκληση στο θρησκευτικό συναίσθημα των απανταχού Χριστιανών και όσων τιμούν την πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας, η οποία σημειώνεται σε μία περίοδο που θα έπρεπε να προάγεται αντί να υπονομεύεται ο διαθρησκειακός διάλογος.

Καλούμε την Τουρκία να επιδείξει συμπεριφορά σύγχρονης και δημοκρατικής χώρας και να προστατεύσει τον οικουμενικό χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας, σεβόμενη την μακραίωνη παράδοση του πανανθρώπινου αυτού μνημείου».


Δείτε βίντεο με την προσευχή μέσα στην Αγια Σοφία όπως δημοσιεύτηκε στο Twitter:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ