Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Υπόθεση Σκριπάλ: Το μήνυμα του Βρετανού ΥΠΑΜ στον Πούτιν

26.03.2018 | 17:38
Ο Υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Γκάβιν Γουίλιαμσον έστειλε μήνυμα στον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ότι «η υπομονή του κόσμου μαζί του και με τις ενέργειές του μάλλον εξαντλείται».

Ο κ. Γουίλιαμσον έστειλε το μήνυμα του στη Ρωσία από την Εσθονία όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη, επισκεπτόμενος μεταξύ άλλων τα στρατεύματα της Βρετανίας που υπηρετούν στην αποστολή του ΝΑΤΟ .

«Το γεγονός είναι ότι σε όλη τη συμμαχία του ΝΑΤΟ, σε όλη την ΕΕ, οι χώρες έχουν αρθεί σε στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου. Νομίζω για την ακρίβεια ότι αυτή είναι η κάλλιστη αντίδραση που θα μπορούσαμε να έχουμε», είπε ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας αναφερόμενος στην υιοθέτηση των βρετανικών κατηγοριών κατά της Μόσχας σε σχέση με την υπόθεση Σκριπάλ.

Σε κάθε περίπτωση η Ρωσία αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση ωστόσο ΗΠΑ και Ευρώπη έχουν κοινή γραμμή κατά της Ρωσίας και το θρίλερ απελάσεων πρακτόρων και διπλωματών συνεχίζεται.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Γουίλιαμσον, η πρόθεση του Κρεμλίνου είναι να διαιρέσει και να φέρει σε αντιπαράθεση τη Βρετανία με τους συμμάχους της, αλλά όπως πρόσθεσε, η απάντηση των συμμάχων είναι «από μόνη της μια μεγάλη νίκη και στέλνει ένα εξαιρετικά ισχυρό μήνυμα προς το Κρεμλίνο και στον Πρόεδρο Πούτιν».

Υπενθυμίζεται ότι ο Βρετανός υπουργός είχε προκαλέσει την οργή της Μόσχας προ εβδομάδων όταν σε ομιλία του είχε πει πως η Ρωσία θα έπρεπε «να φύγει μακριά και να το βουλώσει», ερωτώμενος για την απόρριψη από το Κρεμλίνο των βρετανικών κατηγοριών.

Με πληροφορίες από www.reuters.com, ΑΠΕ- ΜΠΕ
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ