Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ: Ανησυχία για την ανάπτυξη Ρώσων στη Συρία

10.09.2015 | 08:03
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για τις αναφορές ότι η Ρωσία ενδέχεται να έχει αναπτύξει στρατιώτες και αεροσκάφη στην Συρία, σημειώνοντας πως ο Λευκός Οίκος παρακολουθεί στενά την κατάσταση.
«Σε τελική ανάλυση θα καλωσορίζαμε την εποικοδομητική συνεισφορά της Ρωσίας στην προσπάθεια καταπολέμησης του Ισλαμικού Κράτους, αλλά είμαστε ξεκάθαροι πως θα ήταν κακό για οποιοδήποτε εμπλεκόμενο μέρος, περιλαμβανομένων και των Ρώσων, να χορηγήσει οποιαδήποτε υποστήριξη στο καθεστώς του Άσαντ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Έρικ Σούλτς.
Παράλληλα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο ομόλογο του εξέφρασε την ανησυχία του για τις αναφορές περί στρατιωτικής δραστηριότητας της Ρωσίας στην Συρία, προειδοποιώντας ότι μια τέτοια κίνηση μπορεί να πυροδοτήσει περισσότερη βία και πως κάτι τέτοιο δεν βοηθά, ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.
Ο εκπρόσωπος Τζον Κίρμπι δήλωσε πως ο Κέρι ξεκαθάρισε στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ πως αν αληθεύουν οι αναφορές «αυτό θα οδηγήσει σε περισσότερη βία και πως δεν βοηθά καθόλου», τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να τερματίσει τον πόλεμο.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ