Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ: "Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο στη Συρία-Για χρήση χημικών όπλων κατηγορούν τον Άσαντ"

25.04.2013 | 20:59
Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Χέιγκελ οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν πως η Δαμασκός έκανε χρήση χημικών όπλων "σε μικρή κλίμακα" εναντίον των αντικαθεστωτικών μαχητών.

Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός είπε πως οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν αέριο σαρίν σε μικρή κλίμακα εναντίον των αντικαθεστωτικών μαχητών οι οποίοι προσπαθούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.«Σήμερα το πρωί ο Λευκός Οίκος απέστειλε μια επιστολή σε πολλά μέλη του Κογκρέσου για το θέμα της χρήσης χημικών όπλων στη Συρία. Η επιστολή αναφέρει ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ εκτιμούν, με διαφορετικό βαθμό βεβαιότητας η καθεμία, ότι το συριακό καθεστώς χρησιμοποίησε χημικά όπλα σε μικρή κλίμακα στη Συρία», είπε ο Χέιγκελ σε δημοσιογράφους που ταξίδευαν μαζί του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 

Ο Λευκός Οίκος εξάλλου ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος για «κάθε ενδεχόμενο» σε ό,τι αφορά τη Συρία και την αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών σε οποιαδήποτε επιβεβαιωμένη χρήση χημικών όπλων και επιβεβαίωσε ότι έστειλε επιστολή στα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου για τις εκτιμήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ